Котки пият вино в Япония

Компанията B&H Lifes вече продава вино и саке за кучета

Котки пият вино в Япония | StandartNews.com

Токио. Японска компания пуска на пазара вино за котки. „Ниян Ниян Нуво" (Nyan Nyan Nouveau) е безалкохолно вино и ще се продава в интернет за 399 йени (4,10 долара) в бутилки от 180 мл.

На японски „ниян ниян" е мяукането на котките или „мяу мяу" в западния свят, уточнява Wall Street Journal.

Компанията производител ще пусне котешкото вино в продажба през ноември, когато излиза и прочутото младо вино „Божоле Нуво". B&H Lifes вече разпространява в търговската мрежа различни питиета, безалкохолна бира, както и вино и саке за кучета.

„Ниян Ниян Нуво" е отговор на очакванията на потребителите, коментира изпълнителният директор на компанията Масахито Цуруми.

„Собствениците на котки се оплакваха, че няма подходящи подаръци за любимците им, докато за кучетата се продават аксесоари като слънчеви очила, дъждобрани и ботуши. Дори и котките да не искат да пият виното, собствениците пак искат да го има", допълва Цуруми по повод коментарите, че котките трудно консумират храни и напитки с необичайни вкусове.

„Прилича на случаите, в които бабата купува нежелана от внука играчка", обяснява Цуруми.

Данните сочат, че през последните години собствениците на домашни любимци в Япония са намалели. Останалите обаче били склонни да харчат повече за животинките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай