Джак Никълсън е спал с 5000, но още търси истинската

Надявам се на последна любов, казва 76-годишният актьор

Джак Никълсън е спал с 5000, но още търси истинската | StandartNews.com

ексхищникът Джак Никълсън е опасна работа - радвал се е на ласките на 5000 дами, стана ясно от биографията, която Марк Елиът готви за великия актьор. Тя ще бъде на книжния пазар на 29 октомври и вероятно ще разбие поне няколко дамски сърца. В нея отново става дума за слабостта на Джак към наркотиците.

"Опитът на Джак с дрогата е променил много живота му. Първият път, когато взел наркотик, твърдял, че е видял лицето на Бог. Имал фантазии за кастрации, хомоеротични видения и усещане, че не е бил желан като дете", разправя Елиът. Никълсън се пристрастил към дрогата, когато започнал да пише сценарии. През 1967 г. работел върху "The Trip" и се увлякъл по дрогата. Джак минал на трева, но негови колеги актьори разправяли, че на снимачната площадка често ухае на алкохол и кокаин.

Чаровникът прибягвал до зависимостите, защото му помагали да твори. Те го забавлявали "ментално" и го настройвали на креативна вълна. Докато снимали филма "The Last Detail" през 1973-а, пък пушел яко марихуана. Холивудският ас спрял с наркотиците през 1990-а, когато бил съкрушен от смъртта на близки негови приятели.
Когато става дума за жени и за любов, макар славата му да се носи отдавна, Джак признава, че още търси голямата тръпка.

"Имам всичко, за което човек мечтае. Но не знам дали мога да съм мъж, успял в сърдечните афери. Ще ми се да преживея още една романтична история. Обаче не съм голям оптимист, че това ще се случи. Винаги съм бил влюбен през моя живот. Но обсебването ме държи точно 18 месеца и се променя. И аз все не мога да аранжирам нещата така, че връзката да се получи добре", признава киноиконата.

Най-тежко му било след раздялата с Анжелика Нюстън. Той живее 16 години с актрисата, но й изневерява с Ребека Брусар, от която има две деца. Ако Анжелика не била приела нещата толкова драматично, може би нямало да се разделят. Никълсън твърди, че тя разбила сърцето му. Разправя, че му се е случвало да предложи брак на някоя от жените в дългия му списък, но те никога не за приемали думите му на сериозно заради репутацията му на женкар.
Никълсън има пет деца - 47-годишната Дженифър от единствения му брак със Сандра Найт, 40-годишния Кейлъб, чиято майка е Сюзън Анспак, 29-годишната Хъни, дъщеря на модела Уини Холман, 20-годишната Лорейн и 18-годишния Рей от Ребека Брусар. За него Ким Бейсинджър, с която снимат в "Батман", казва, че никога не е виждал мъж, толкова обсебен от секса.

Запитан колко деца има, Джак отвръща: "Може и да са 9000, за толкова предполагам, но аз съм живял така свободно! Жените никога не ми стигат. Имало е дни, в които съм си лягал в леглото с четири или повече. Но никоя не може да ми отнеме свободата. До края на дните си ще си остана ерген!".

Жени се само веднъж - за Санда Найт, от 1958-а до 1968-а. Паралелно с нея се вижда и с Мими Мачу от 1967 до 1971 г. Оттогава до 1973-а, когато се събира с Анджелика Хюстън, през леглото му минават Сюзан Анспак, Рита Морено, Кандис Берген, Мишел Филипс. Със следващата партида мацки не изкарва никак дълго. Все мимолетни връзки. Барбара Айлиън казва, че е била с Джак за малко повече от наносекунда.

Смята се, че е омаял и Маргарет Трюдо, бивша канадска първа дама. Имали романс, точно когато мъжът й Пиер е бил министър-председател. Тя е била по-млада от Джак с 12 години.

Звярът Никълсън минал като ураган и през сърцата на моделите Бебе Буел (за Джак се знае, че си умира за манекенки), Джанис Дикинсън и Кристина Онансис, дъщеря на Аристотел Онансис.

После Джак се залюбва с Рейчъл Уорд, която се прочу като Меги в "Птиците умират сами" с Ричард Чембърлейн. Разликата между британката и Никълсън е 21 години. Втората му забежка с красавица от Острова е с Карън Майо-Чандлър. Изкарали заедно около година, Джак бил с 27 години по-стар.

Джак излиза с Трайси Ричман, Амбър Смит и Ейнджи Евърхарт, от която е по-голям с 33 години. В Англия сваля актрисата Аманда Де Каденет, бивша съпруга на басиста на "Дюран-Дюран" Джон Тейлър. От чара му опитва и Кейт Мос, с която са гаджета през 2004-а. Това е последната британка в списъка му и последният модел. Разлика във възрастта е 37 години. През леглото му са минали не една и две проститутки.

Рецитира Хамлет, за да докаже че няма деменция

С типичното си чувство за хумор отвърна Джак на твърденията, че страда от деменция и се пенсионира. Според жълтите медии носителят на "Оскар" страдал от сериозна загуба на паметта и сам осъзнавал, че не може да продължи кариерата си в Холивуд. Оказва се обаче, че информацията е абсолютно невярна и че Джак си е добре. Той обаче се дразнел, когато фенове започнали да го спират на улицата и да го молят да не се пенсионира и да му дават ценни съвети да използва аутокю със слушалка в ухото, в което някой да му диктува. На този съвет, даден му от една жена, по време на неговата игра на голф с приятеля му Дани Де Вито, Джак реагирал мигновено с рецитиране на монолог от Шекспировата трагедия "Хамлет". Всички наоколо избухнали в неудържим смях, а Никълсън казал на загрижената, но засрамена жена: "Изглежда, мадам, че паметта ми служи добре все още".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай