Дъстин Хофман на търг

Ню Йорк ще наддава за 200 вещи на актьора

Дъстин Хофман на търг | StandartNews.com

Ню Йорк. Тези дни името на Дъстин Хофман ще се завърти в доста необичайна ситуация. Звездата от "Рейнман" предлага на търг част от личната си колекция, в която личат еклектичният му вкус и широки интереси.

Носителят на "Оскар" продава едно от жилищата си в Ню Йорк и се налага да се раздели с вещи, събирани през целия му живот. Аукционна къща Nye and Company ще предложи на 17 декември 200 предмета, собственост на актьора, някои доста причудливи. Повечето са произведения на изкуството с цени, вариращи от 200 до 5000 долара.

Сред тях има медна матрица за каубойска обувка, обущарски калъпи, служещи за подпори за книги, керамични отливки за ръкавици. Продават се и кресло с кожена тапицерия от времето на Джордж III, ирландска махагонова маса от средата на ХVIII век, антична етажерка за книги, двойка китайски маси. Почитателите на малкия голям човек могат да се сдобият и с аркадна игра NBA, билярдна маса, обектив и проектор с автограф и дата 18 септември 2013-а. Има още две кресла в стил Луи XV, виенски столове от австрийския дизайнер и производител на мебели от XIX в. Михаел Тонет, съвременна дизайнерска тоалетка, направена по поръчка, подобен телевизионен шкаф, стенна конзола и огледало в стил "Бидермайер".

Търгът събира и почти 1000 произведения на приложните изкуства, които идват от всички краища на Ню Йорк. Те също са от частни колекции - мебели, бижута, пластики и керамика. Включени са творения на "Тифани", инкрустирани със сапфири, диаманти, рубини, смарагди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай