Буковска и Дилов на опашка за автографи

"Вълшебната флейта" на Моцарт вече е богато илюстрована детска книжка

Буковска и Дилов на опашка за автографи  | StandartNews.com

София. Йоана Буковска взе автограф от първото си гадже Пенко Гелев, с когото някога се сближиха покрай "Магьосници" на Иван Георгиев-Гец.

Там тя изигра една от първите си роли в киното, а той написа сценария за детския екшън. Преди вечер актрисата се нареди на опашката, която се изви след премиерата на луксозното издание на "Приказка за вълшебната флейта", илюстрирана страхотно от Пенко Гелев. Художникът, артистично закичен с червена роза на шалчето, беше центърът на вниманието на музикално-литературната вечер в бившата Телефонна палата.

Руслан Мъйнов и Любен Дилов-син бяха също сред феновете на изящните рисунки. За други пък вечерта се оказа излизане по мъжки. Продуцентът Жоро Торнев взе автограф в компанията на сина си Георги. Водещият Драго Симеонов също беше със своето момченце, което се казва Павел.

Всички поздравиха Гелев за прекрасните му творения към първото издания на оперно либрето у нас. Текстът на Емануел Шиканедер е преведен от Борис Парашкевов, а по него Юлия Спиридонова прави своята адаптация. Тя добавя две деца от съвременността, които с помощта на дядо си откриват приказния свят на "Вълшебната флейта".

Оперната певица Ина Кънчева разказа, че две години голям екип работи по издаването на това мултимедийно издание. Книгата върви с диск с музикални извадки от операта "Вълшебната флейта" на български език, записани от Симфоничния оркeстър на БНР под диригентството на Емил Табаков. Има и аудиодраматизация, записана от някои от най-добрите ни актьори. Разказвачът в нея е Мариус Донкин, а Първата дама е Силвия Лулчева, които бяха и водещи на вечерта. Участват още Бойка Велкова, Марин Янев, Илиана Коджабашева, Кирил Бояджиев и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай