Адреналин и лукс на макс (СНИМКИ)

Най-скъпите дестинации за суперваканция

Адреналин и лукс на макс (СНИМКИ) | StandartNews.com

Луксът няма граници. Нужни са само пари, с които да се постигне. Все пак едни от най-скъпите дестинации за почивка и ваканция могат да бъдат оценени и класирани. На първо място, разбира се, винаги ще е пътуването до Космоса. Но има и земни точки, които осигуряват силни емоции, първокласен релакс и незабравими спомени. Някои от тях са идеалният избор за посрещане на Нова година, стига да имате достатъчно излишни пари.

1. $200 хил. за 2 часа в Космоса

Милиардерът Сър Ричард Брансън е първият предприемач в света, който започна да развива космически туризъм. Компанията му "Virgin Galactic" предлага двучасово пътешествие със совалката Space Ship Two, която може да изведе шестима пътници в Космоса. Според последни данни вече има записани 529 космически туристи, които са платили по 201 300 долара. Все още няма дата за първия комерсиален полет в Космоса, но последните тестове на SpaceShipTwo са успешни.

Самият Брансън ще бъде от първите полетели заедно с дъщеря си Холи и сина си Сам.

По време на благотворителен търг в рамките на кинофестивала в Кан анонимен участник плати 1.5 млн. долара, за да седи до Леонардо ди Каприо по време на полета. Според информацията в медиите на Запад Аштън Кътчър и Том Хенкс също са сред бъдещите астронавти. Последен се присъедини тийн идолът Джъстин Бийбър.

"Ние от Virgin Galactic сме първопроходците. Но космическият туризъм тепърва ще се развива и разраства. Мисля, че до края на века в космоса ще полетят около 100 хил. души", заяви Брансън, който през октомври 2011 г. откри първия в света частен космодрум в американския щат Ню Мексико.

2. Сафари в Африка

Само за да се разходите до Черния континент и да видите така известната голяма петорка - африкански слон, лъв, хипопотам, носорог и бивол, ще ви струва около 10 хиляди лева. Персоналното сафари е много по-скъпо. Има такова, което струва $175 000 заедно с номинирания за "Оскар" оператор Алън Руут, който ще направи документален филм за вашето сафари.

3. Скайдайвинг на Еверест

Скайдайвингът е на пето място в класацията на най-скъпите спортове. Ако си струва да давате много пари за екстремно преживяване, то е именно това. Най-общо казано, един скок се осъществява срещу 120 хиляди долара, а отделно оборудването, включително парашут и аксесоари, ще ви струват около 5000 долара. Най-скъпият скайдайвинг е на Еверест. Гледката е невероятна, както и студът.

4. Южният полюс

Британската туристическа компания "Discover the World" е първият туроператор който предлага екскурзия до Южния полюс като част от осемдневно пътешествие до Антарктика. Операторът работи с "Adventure Network International", чийто базов лагер се намира на "Patriot Hills" и води хора на полюса от 1987 година. Пътуването ще струва 18 000 паунда. Туристите могат да си направят снимки на полюса и да подпечатат пощенските си картички със специалния печат. Ще посетят и полярната станция Амундсен-Скот.

5. Екстремни ски в Норвегия

Да караш ски из арктическите фиорди на Норвегия със сигурност е вълнуващо приключение. Снегът тук е недокоснат, а пейзажите удивителни. Тази ваканция е изключително скъпо удоволствие заради чистите снежни полета и частната лодка, която е добре да наемете, за да се придвижвате.

6. През очите на кондора

Пътуванията с хеликоптер са скъпо удоволствие, но има едно изключително пътешествие - из Латинска Америка на борда на луксозния хеликоптер "Through the Eyes of the Condor". Всяко пътуване се планира според желанията на клиента, а цените могат да варират между 71 000 и 132 000 долара. Това се смята за една от най-скъпите приключенски ваканции на света. Всеки полет се извършва по поръчка, а маршрутът и времетраенето също са от значение.

7. С въдица на Малдивите

Риболовът на Малдивите е доста солено изживяване. Тук се намира единственият курорт (Island Hideaway), който предлага пътувания с цел риболов във водите около островите. Заради тази рядка възможност едноседмично пътуване може да струва до 50 800 долара. Другата причина за високите цени е и възможността да уловите някои от най-големите ядливи риби наоколо, например тон и марлин.

8. Кралски апартамент в Женева

Кралският апартамент в хотел "Президент Уилсън" в Женева, Швейцария, може да бъде нает само срещу 52 хиляди долара на нощ. Той е на последния етаж, с четири спални и хол с изглед към Женевското езеро и Алпите. Коктейл салонът побира до 40 гости, а в хотела има още два ресторанта, соленоводен басейн на открито, заседателни зали и личен асистент.

9. Островът на Брансън

Остров Некер е построент от сър Ричард Брансън и е изцяло заобиколен от коралов риф. В него работят 60 души. Има и 200 птици фламинго. Основателят на Гугъл Лари Пейдж вдигна сватбата си тук. Цените за това топло и екзотично удоволствие са 51 000 долара на ден, 357 000 - на седмица, или 1 милион и 428 хиляди долара на месец.

10. Личен пианист в Лагониси

Кралската вила в "Гранд ризорт Лагониси" в Атина струва 50 000 долара на нощ. Предлага достъп до център, отопляем басейн, парна баня, частен плаж, яхтено пристанище, икономи, готвачи и дори личен пианист, който да създаде романтична атмосфера. Можете да се храните в десет ресторанта, повече от които петзвездни. Сред екстрите са автомобили, яхти и джет под наем, лимузина, която ще ви откара където и да отидете. Можете дори да си изберете възглавниците и спалното бельо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай