101-годишен дядо черпи с ракия за ЧРД

101-годишен дядо черпи с ракия за ЧРД | StandartNews.com

Велико Търново. 101-годишен дядо подрежда къщата сам и се грижи за десет години по-младата си жена в еленското село Костел.  Димитър Аврамов отпразнува рождения си ден на 1 август все така ведър и жизнен, както го познават в балканското селце. Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезета. "До 101 години се стига с много труд и любов", каза Димитър Аврамов.

Дядо Митко е най-възрастният жител в Община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. Остава сираче още много малък, след като баща му загива през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода. Споделя, че за повече от век е отгледал двама сина, има четири внука и шест правнука. Най-хубаво нещо, което му се е случило е срещата с жената на своя живот- съпругата му Донка. Вече 74 години двамата живеят неразделни един от друг. Дядо Митко се грижи за баба Донка, която е болна, макар че е с 10 години по-млада от него. Сутрин става първи, наглежда съпругата, шета вкъщи, а после и на двора. Случващите се събития в страната не му харесват, но не симпатизира нито на едните нито на другите политици.

Секретарят на Община Елена, Ивона Савова е подарила цветя на дядото и му  е прочела поздравителният адрес изпратен от кмета на общината Дилян Млъзев. С вкусна торта го изненадаха кметският наместник на Костел Деян Капитанов и съселяните му. Трогнат от празничната атмосфера бай Митьо пожела на гостите си да го надживеят по години. Поздравителен адрес за рождения ден на дядо Митко е пристигнал и от кмета на община Сливен Кольо Милев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай