Сряда,

101-годишен дядо черпи с ракия за ЧРД

От: Failed to load user -
3577
101-годишен дядо черпи с ракия за ЧРД
A
A
A

Велико Търново. 101-годишен дядо подрежда къщата сам и се грижи за десет години по-младата си жена в еленското село Костел.  Димитър Аврамов отпразнува рождения си ден на 1 август все така ведър и жизнен, както го познават в балканското селце. Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезета. "До 101 години се стига с много труд и любов", каза Димитър Аврамов.

Дядо Митко е най-възрастният жител в Община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. Остава сираче още много малък, след като баща му загива през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода. Споделя, че за повече от век е отгледал двама сина, има четири внука и шест правнука. Най-хубаво нещо, което му се е случило е срещата с жената на своя живот- съпругата му Донка. Вече 74 години двамата живеят неразделни един от друг. Дядо Митко се грижи за баба Донка, която е болна, макар че е с 10 години по-млада от него. Сутрин става първи, наглежда съпругата, шета вкъщи, а после и на двора. Случващите се събития в страната не му харесват, но не симпатизира нито на едните нито на другите политици.

Секретарят на Община Елена, Ивона Савова е подарила цветя на дядото и му  е прочела поздравителният адрес изпратен от кмета на общината Дилян Млъзев. С вкусна торта го изненадаха кметският наместник на Костел Деян Капитанов и съселяните му. Трогнат от празничната атмосфера бай Митьо пожела на гостите си да го надживеят по години. Поздравителен адрес за рождения ден на дядо Митко е пристигнал и от кмета на община Сливен Кольо Милев.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички