Загубихме от Канада на старта на Световната лига

Загубихме от Канада на старта на Световната лига  | StandartNews.com

И опитът не спаси националите при 1:3 в Ботевград

Волейболните национали стартираха със загуба участието си във втора група на Световната лига. Воденият от Пламен Константинов състав отстъпи с 1:3 (-20, -19, 22, -21) срещу Канада в Ботевград пред близо 3000 зрители.

С неуспешното начало българите пренесоха и в новия сезон неубедителната си серия от миналия. Нашите вече имат 12 поражения в последните си 13 мача. Благодарение на успеха "кленовите листа" събраха актив от 9 точки на върха в група С и с три победи заемат първо място във временното класиране. В неделя е втората среща между двата тима, която ще започне в 20,30 часа отново в "Арена Ботевград" в Ботевград.

Иначе селекционерът Пламен Константинов започна смело с дебютант на поста разпределител. Гибона заложи на 27-годишния играч на "Монтана" Любомир Агонцев, който за първи път влезе като титуляр за нашите на мястото на Георги Братоев.

"Лъвовете" бяха равностойни само в третия гейм, който и спечелиха. В различни моменти българите губеха с голяма разлика, като във втората част гостите дори имаха преднина от девет точки. В четвъртия гейм тимът ни пропиля сериозни шансове за успех.

Статистика на всички отбори в тазгодишното издание на Световната лига пък показва, че отборът на България е сред най-опитните. Волейболистите ни имат средна възраст 27 години, 8 месеца и 17 дни. Най-млад очаквано е съставът на Куба - 21 години, 3 месеца, 20 дни, а най-възрастен - този на Бразилия - 29 години, 7 месеца, 19 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай