Волейболните национали смазаха и Холандия

Волейболните национали смазаха и Холандия | StandartNews.com

Опава. Националният отбор на България по волейбол за мъже победи Холандия с 3:0 и така взе втора победа на световната квалификация.

България разби Холандия с 3:0 (25:19, 27:25, 25:14) във втория ден на предварителна група I на световните квалификации, мачовете от която се играят в чешкия град Опава.

Родните "лъвове" са начело във временното класиране с 6 точки. Играчите ни са почти сигурен участник на Мондиала в Полша, като им остава само гейм, за да подпечатат участието си на световните финали. Третата ни среща е с домакин Чехия. Двубоят е утре от 19,30 ч.

Срещу "лалетата" националите допуснаха слабости в играта само в края на втората част, когато трябваше да спасяват два геймбола. Скромна родна агитка подкрепяше "лъвовете" от трибуните в залата. Сред тях бе и съпругата на капитана Тодор Алексиев, който се отличи с 13 точки (2 блока, 61% ефективност в атака, 29% перфектно и 29% позитивно посрещане). Цветан Соколов заби 19 точки (4 аса, 1 блок, 58% ефективност в атака) и бе най-резултатен от нашия отбор. "Вървим уверено към постигането на целта, а именно класиране за световното. Справихме се с по-тежкия противник, но не трябва да допускаме отпускане срещу Чехия", коментира либерото Теодор Салпаров.

Организационните проблеми в Опава вече са разрешени, уточниха от българския щаб. Първите дни домакините обявиха, че ще бъде ограничено количеството на храната, тъй като имало проблем с бюджета и волейболистите бяха лишени от хляб и десерт. Вчера обаче нашите се похвалиха, че е имало достатъчно от насъщния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай