Волейболната световна купа идва в София тази събота

Волейболната световна купа идва в София тази събота | StandartNews.com

Световната купа по волейбол ще гостува в София като част от националното турне на трофея, което се провежда с подкрепата на Лидл България. Всички фенове на волейбола в столицата ще могат да се докоснат до най-желаната световна волейболна купа на 25 август 2018 г. от 17:00 до 19:00 ч. Оригиналният трофей, за който ще се борят най-добрите волейболисти на планетата по време на шампионата през септември, ще срещне любителите на волейбола в София, изложен в специално изграден шампионски корнер в началото на алеята към НДК на ъгъла на ул. „проф. Фритьоф Нансен" и бул. „Патриарх Евтимий". По време на събитието, организаторите ще зарадват всички фенове и с много забавления, игри и активности за популяризиране на спорта и пълноценния живот.

Легендарните волейболни национали Любо Ганев и Евгени Иванов-Пушката ще бъдат сред специалните гости на поредната спирка от златния „Трофи тур" и ще предизвикат волейболни ентусиасти да покажат своите заложби на специално изградено волейболно игрище на ул. „проф. Фритьоф Нансен". Организаторите са предвидили и награди за най-добрите играчи, а най-подготвените по темата за предстоящото световно първенство по волейбол за мъже, на което България е домакин заедно с Италия, ще получат подарък билет за двубои от втората предварителна фаза на световното първенство, която ще се проведе в София.

В началото на юни Лидл България и Българската федерация по волейбол официално обявиха продължаване на партньорството си, което тази година се провежда под мотото "Националната селекция, с която се гордеем", с подкрепата на селекцията „Родна стряха" – висококачествени продукти само от български производители. През 2018 г., освен партньор на националите по време на Световното първенство по волейбол и Волейболната лига на нациите, търговската верига е и официален партньор на първото в България турне на оригиналния трофей, за който ще се борят най-добрите волейболни отбори на Световното първенство за мъже 2018.

В рамките на националното турне, световната купа по волейбол беше представена на различни събития в градовете-домакини София, Варна и Русе през цялото лято. Трофеят ще може да бъде видян от феновете и по време на мачовете на Световното първенства по волейбол в България през септември.
Повече информация, свързана с турнето на купата, може да откриете на сайта на Lidl България – www.lidl.bg, както и сайта на Българската федерация по волейбол http://www.volleyball.bg/ .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай