Волейболът губи 1,2 милиона лв.

Волейболът губи 1,2 милиона лв. | StandartNews.com

Гибона води само националите от следващото лято

Волейболът е загубил програма за 1,2 милиона лева, разбра "Стандарт" от гневни родители. Става въпрос за финансиране на проекта "Олимпийски надежди", в който по 400 000 лева наливаха федерацията, министерството на образованието и спортното министерство. От цялата страна бяха събрани най-талантливите момичета и момчета на 15-годишна възраст. Те учеха и тренираха централизирано в София с една цел - да се направят силни отбори за Олимпиадата в Токио през 2020 година.

На 14 септември обаче родителите са били уведомени, че програмата приключва и децата им трябва да си събират багажа. "Как за един ден да търсим училища?", възмути се пред "Стандарт" един от татковците.

На талантите било обяснено, че проблемът идва от спрените пари на КТБ, която наливаше 500 000 лв. годишно във федерацията. Те били нарочени за обезпечаване на мъжкия и женския национален отбор около световните първенства. Дупката била запълнена със сумата от "Олимпийски надежди", но така автоматично отпада и съфинансирането на държавата.

Иначе Пламен Константинов твърдо остава селекционер на мъжете до Олимпиадата в Рио през 2016 година. Нещо повече, той няма да подновява договора с руския "Губерния", който изтича следващото лято. Така Гибона ще се занимава само с националите през последните 12 месеца преди летните игри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай