Владо Николов дарява парите на онкоболни деца

Владо Николов дарява парите на онкоболни деца | StandartNews.com

Капитанът на националния отбор по волейбол Владо Николов ще дари събраните от последния си мач пари на Детската хематология в Пловдив. Средствата ще отидат за модерна апаратура за лечението на болни деца, информира Нова телевизия.

В неделя Николов изиграе своя бенефис в зала "Арена Армеец" заедно с други волейболни легенди.

Първоначалната идея на Николов бе да дари средствата от мача на Фонда за лечение на деца в чужбина, но след скандалите там той е разочарован и смята, че няма полезен ход, тъй като не иска да дарява пари, ако се окаже, че служителите там са корумпирани. След обстойно проучване от страна на екипа му той е взел решение да дари парите на Детската хематология в Пловдив, където имали нужда от тези средства.

"Мачът ще бъде истински. Ще се играе за победа, но в същото време ще има и шоу елементи. Няма как да не се вълнувам, тъй като ще ми бъде за последно. Отлагах достатъчно дълго края на професионалната ми кариера. По-скоро ме плаши сутринта след 8-и май. Свикнал съм да ставам и да ходя на тренировка, а в понеделник това няма да се случи", каза Владо Николов пред Нова тв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай