Четвъртък,

Режат 12 см образувание от глезена на Жеков

От: Администратор -
2729
Режат 12 см образувание от глезена на Жеков
A
A
A

Националът Андрей Жеков ще претърпи сериозна операция след края на Европейското първенство по волейбол, съобщи Тopsport.

35-годишният разпределител ще легне под ножа заради болки в глезена, които се причиняват от 12-сантиметрово калциево образувание, получило се вследствие на възпалителен процес.

Заради него в глезена на Андрей е започнала да се събира течност, която с времето се е втвърдила. Така се е образувало нещо, подобно на кост, което започва от петата, минава покрай ахилисовото сухожилие и закача нерви, откъдето идва болката. Мъртвото тяло е с дължина 12 сантиметра и дебелина от 1 см.

Оперативната намеса е задължителна, тъй като болките са на моменти непоносими. Така след края на шампионата на континента Жеката ще бъде хоспитализиран. Надеждата на разпределителя е да може да се възстанови за олимпийската квалификация в Берлин от 5 до 10 януари.

Това обаче е доста съмнително поради няколко причини. Самото възстановяване след подобна операция трае един месец преди да започнат пълноценни тренировки. Това означава, че Жеков ще може да влезе в зала най-рано в началото на декември. Още по-същественото обаче е, че Андрей продължава да няма клубен отбор.

Така дори и да успее да се възстанови до януари, Жеков може да не бъде във формата, която треньорът на националите ще изисква от него. А ако България се провали на квалификацията в Берлин, това почти сигурно ще означава край на кариерата на Андрей.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com