Радост и сълзи за Владо Николов

Радост и сълзи за Владо Николов | StandartNews.com

Синовете му показаха умения сред световните звезди на волейбола

С много емоционален бенефис "Моята игра" Владимир Николов сложи край на волейболната си кариера. Пред над 7000 фенове в з. "Арена Армеец", дългогодишният капитан на България изигра своя последен мач. Но го направи със стил. На полето един срещу друг бе националният отбор воден от Пламен Константинов. От другата страна Владо игра за тим на звездите, воден от Владимир Алекно. В тимът на Николов попаднаха хора като Никола Гърбич, Христо Златанов, Дик Коой, Николай Николов, Александър Волков, Теодор Салпаров, Георги и Валентин Братоеви, както и Спас Байрев. В крайна сметка Владо спечели последния си мач с 3:0 гейма (23, 23, 20). И дори последната точка след негов блок-аут.

Шоуто в "Арена Армеец" започна с изпълнения на танцова дръм формация "Вакали". Под бурните аплодисменти на феновете двата отбора се появиха на терена. Владо Николов пък слезе сред публиката. Той трябваше да говори пред всички, но бе много трудно. "Не искам да говоря много, искам само да благодаря на всички фенове за подкрепата. Заедно преживяхме доста емоционални моменти, радост. Благодаря, че подкрепяхме националния по волейбол, както съм убеден, че ще го правите и занапред", каза през сълзи Николов и не можа да продължи. Но все пак добави:

Оставихте ме без думи. Благодаря!

Мерси, че в такъв момент можем да дадем надежда на нашите деца", добави Николов, който дари всички приходи от бенефиса за онкологична клиника в Пловдив.

Бурни аплодисменти от трибуните отправиха и ВИП гостите - президентът на България (2002 - 2012 г.) Георги Първанов, който е голям волейболен фен, както и кметът на София Йорданка Фандъкова. Около 200 млади волейболистки от Скаут лигата на България също бяха в "Арена Армеец". Освен за Владо те драха гърла и за любимеца си Николай Пенчев. Над 150 деца от Перник пък получиха възможност да гледат бенефиса, благодарение на ръководството на "ВК Миньор", което закупи билети за подрастващите от региона.

Имаше и други изненади. Красиви момичета разсейваха публиката и волейболистите, тъй като изпълняваха ролята на съдии до линиите. Естествено в залата бе и Мис Национален Отбор по волейбол Ваня Запрянова. Както обикновено красавицата, талисманът Лъвчо и диджей Теди Джорджо наелектризираха залата допълнително.

Във втория гейм големият син на Владо - Александър влезе да изпълни сервиз и се справи отлично. В третия гейм и средния наследник Симеон се появи в игра. Малко преди това пък най-малкият син на Николов - Филип, който още не е навършил 1 годинка, опита с пълзене да влезе на полето.

"И двамата тренираме по 4 пъти на седмица и майка ми, и баща ни - ни тренират допълнително. Много искаме да станем волейболисти, но ще видим. Много сме горди с татко, че е толкова добър. Тъжно ни е, че спира волейбола.

Против сме татко да се отказва

Той не ни се кара, много добър баща е", признаха големият Алекс и вторият син на Владо - Симеон, които тренират във Франция. Съпругата му Мая също бе до полето. Накрая на полето влезе и синът на Теди Салпаров - Георги.
След мача Николов получи много цветя и подаръци. Той предаде своята фланелка с номер 11 на младия Спас Байрев. "Това е бъдещето", каза Николов с усмивка от радост.

Големият треньор Владимир Алекно похвали Николов преди мача. "Той ми е помогнал най-много. 2003 година с френския "Тур". Спечелихме титлата и купата. На Владо съм бил треньор. На Матей, Теди и Пламен също. Винаги успявам да побеждавам с българските играчи", обяви Алекно.

"Свалям му шапка. Не знам дали ще мога да издържа колкото него. Страхотен играч. Каквото да кажем е малко", добави пък Теди Салпаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай