Полша ни удари на старта на Световното по волейбол

Полша ни удари на старта на Световното по волейбол  | StandartNews.com

Следващият съперник на нашите момчета в Аржентина е Чили

Българският национален отбор до 19 години започна с драматична загуба участието си на Световното първенство в Аржентина. Нашите момчета отстъпиха с 1:3 (25:18, 23:25, 25:23, 25:22) на европейския шампион Полша в първия си мач от предварителна Група С, информират от пресцентъра на БФВолейбол. Двубоят в спортната зала в град Кориентес бе изключително оспорван. Ключов за развитието на срещата се оказа третият гейм. В него младите „лъвове" имаха аванс при 14:9 и 19:17, но впоследствие поляците обърнаха резултата и поведоха с 2:1 след 25:23. Играчите на Драган Иванов продължиха със силното си представяне и в четвъртия гейм, който загубиха с 22:25.

Топреализатор в двубоя стана Якуб Зиобровски, който реализира 27 точки. За представителния ни тим с най-голям актив от 12 точки завърши Пламен Шекерджиев. Димитър Узунов пък добави 10 точки.

Поражението от Полша бе трето за България в рамките на този месец. Припомняме, че двата отбора се срещнаха два пъти на отминалия европейски фестивал в Тбилиси, като нашите момчета паднаха с по 0:3 в двубоя от груповата фаза и този за златните медали.

В събота от 15:00 ч.б.в. е вторият мач на „трикольорите" на Мондиала срещу Чили. Днес чилийците спечелиха трудно първия си сблъсък от турнира срещу Китайско тайпе с 3:2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай