Нашите обърнаха Тайван на Световното в Аржентина

Нашите обърнаха Тайван на Световното в Аржентина  | StandartNews.com

Българският национален отбор до 19 години постигна изключително ценен успех в третия си мач от Група С на Световното първенство в Аржентина, информират от пресцентъра на БФВолейбол. Нашите момчета надиграха много трудно Тайван с 3:2 (25:23, 25:16, 19:25, 26:28, 11:15) в спортната зала в град Кориентес.

Играчите на Драган Иванов изоставаха с 0:2 гейма след около 50 минути игра, но след това подобриха значително представянето си, ограничиха непредизвиканите грешки и грабнаха победата след пълен обрат. Успехът е втори пореден за „трикольорите", след този срещу Чили с 3:0 в предния кръг.

Най-резултатен в двубоя с азиатците за представителния ни тим бе Пламен Шекерджиев, който заби 21 точки. Капитанът Радослав Парапунов добави 16 точки. Топреализатор в срещата пък стана Чен Фу Йен, който отбеляза 23 точки.

Така с две победи, една загуба и 5 точки младите „лъвове" продължават да заемат второто място в подреждането. Родните волейболисти са само на точка от лидера в групата Полша, който днес почива. В другия двубой от програмата в този поток един срещу друг излизат Иран и Чили.

В понеделник, 17 август, България почива, а последният мач на нашите момчета от предварителната фаза на надпреварата срещу Иран е във вторник от 15:00 ч.б.в.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай