Неделя,

Кралев: Даваме 10 милиона лева за Световното

От: Failed to load user -
1561
Кралев: Даваме 10 милиона лева за Световното
A
A
A

10 милиона лева ще отдели държавата за организирането на Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, на специална пресконференция в зала „Родина" на Националния стадион "Васил Левски", Министърът на младежта и спорта Красен Кралев. На срещата с медиите присъстваха още президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов, а какво казаха те можете да прочетете тук.

'Световното първенство е едно от най-значимите събития, което предстои да се проведе в България. Горди сме, че успяхме да се преборим с други силни кандидатури. Едно от звената да се беше пропукало и това нямаше да стане", бяха първите думи на министър Красен Кралев, който изведе три основни факта, повлияли за спечелването на престижното домакинство.

"Първият факт е впечатляващото ни представяне на Евроволей 2015. Този синхрон, спокойствието и начинът, по който се проведе първенството, даде увереност, че може да поверят домакинството на двете държави. Имаме авторитет и сме спечелили възхищението на другите страни. Втори факт – няма такава публика като българската. Наистина се впечатлени и се надяват това да се повтори. Не само да бъде на ниво шампионата, но и да има подкрепата на публиката. Има държави с много по-големи възможности, но нямат такава публика. И третият фактор е, подкрепата на държавата и премиера, който многократно подчерта, че застава зад проекта", продължи Красен Кралев.

В битката за домакинство на шампионата България и Италия са се преборили със силните кандидатури на Иран, Полша и Германия.

"Държавата ще подкрепи първенството с 10 милиона лева. Заслужава ли си? Да, заслужава си! Маркетингов експерт съм и знам, че всеки един лев ще бъде изплатен на България под една или друга форма, не само за волейбол, но за туризъм, телевизионни излъчвания, брой зрители които ще гледат мачовете и т.н. Един такъв форум е от огромно значение за спорта и за държавата", завърши министърът на спорта.

Също така стана ясно, че партньорът ни Италия ще трябва да вложи 9 милиона евро за организацията на шампионата.

София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви пък президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров.

София, Варна, Пловдив и Русе приемат Световното

София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, на специална пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион „Васил Левски", президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров. На срещата с медиите присъстваха още Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

"Усилията ни най-накрая се увенчаха с успех и е факт, че България и Италия заедно са домакини на Световното първенство 2018. Сега пред нас предстои много сериозна работа - да подготвим този шампионат на равнище, особено след като бе дадена висока оценка за Евроволей 2015, не само от ЦЕВ, но и от президентът на ФИВБ Ари Граса. Градовете домакини за България са София, Варна, Пловдив и Русе. Залите бяха представени на Ари Граса получиха неговото одобрение. Благодаря на министър Кралев, че бе с нас в Лозана. Уверението, което Ари Граса очакваше да получи за подкрепата на държавата беше много важно в този момент за световната федерация, тъй като при италианците организацията е на друг принцип – олимпийския комитет финансира тези неща и вече в световната централа имат уверенията на този комитет от Италия, че ще подкрепи световното първенство. Ние пък представихме уверенията на правителството и лично на премиера", каза Данчо Лазаров на срещата с медиите.

На 28 декември у нас ще пристигнат представители на италианската федерация по волейбол, с които ще се обсъждат различни въпроси свързани с телевизионните и търговските права, както и други теми касаещи организацията на шампионата.

Много е вероятно за първи път регламентът на световното през 2018 да бъде променен и в него да участват не 12, а 24 страни.

"Радвам се като треньор, че ще играем на световно пред родна публика. Това е много рядко. Благодаря на държавата и на министерството на спорта. Без тази подкрепа не може да се вземе домакинство на такъв форум. Световното първенство е на по-високо ниво и от Олимпийските игри", заяви пък селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com