Петък,

Кралев: Даваме 10 милиона лева за Световното

От: Failed to load user -
1455
Кралев: Даваме 10 милиона лева за Световното
A
A
A

10 милиона лева ще отдели държавата за организирането на Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, на специална пресконференция в зала „Родина" на Националния стадион "Васил Левски", Министърът на младежта и спорта Красен Кралев. На срещата с медиите присъстваха още президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов, а какво казаха те можете да прочетете тук.

'Световното първенство е едно от най-значимите събития, което предстои да се проведе в България. Горди сме, че успяхме да се преборим с други силни кандидатури. Едно от звената да се беше пропукало и това нямаше да стане", бяха първите думи на министър Красен Кралев, който изведе три основни факта, повлияли за спечелването на престижното домакинство.

"Първият факт е впечатляващото ни представяне на Евроволей 2015. Този синхрон, спокойствието и начинът, по който се проведе първенството, даде увереност, че може да поверят домакинството на двете държави. Имаме авторитет и сме спечелили възхищението на другите страни. Втори факт – няма такава публика като българската. Наистина се впечатлени и се надяват това да се повтори. Не само да бъде на ниво шампионата, но и да има подкрепата на публиката. Има държави с много по-големи възможности, но нямат такава публика. И третият фактор е, подкрепата на държавата и премиера, който многократно подчерта, че застава зад проекта", продължи Красен Кралев.

В битката за домакинство на шампионата България и Италия са се преборили със силните кандидатури на Иран, Полша и Германия.

"Държавата ще подкрепи първенството с 10 милиона лева. Заслужава ли си? Да, заслужава си! Маркетингов експерт съм и знам, че всеки един лев ще бъде изплатен на България под една или друга форма, не само за волейбол, но за туризъм, телевизионни излъчвания, брой зрители които ще гледат мачовете и т.н. Един такъв форум е от огромно значение за спорта и за държавата", завърши министърът на спорта.

Също така стана ясно, че партньорът ни Италия ще трябва да вложи 9 милиона евро за организацията на шампионата.

София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви пък президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров.

София, Варна, Пловдив и Русе приемат Световното

София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, на специална пресконференция в зала "Родина" на Националния стадион „Васил Левски", президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров. На срещата с медиите присъстваха още Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

"Усилията ни най-накрая се увенчаха с успех и е факт, че България и Италия заедно са домакини на Световното първенство 2018. Сега пред нас предстои много сериозна работа - да подготвим този шампионат на равнище, особено след като бе дадена висока оценка за Евроволей 2015, не само от ЦЕВ, но и от президентът на ФИВБ Ари Граса. Градовете домакини за България са София, Варна, Пловдив и Русе. Залите бяха представени на Ари Граса получиха неговото одобрение. Благодаря на министър Кралев, че бе с нас в Лозана. Уверението, което Ари Граса очакваше да получи за подкрепата на държавата беше много важно в този момент за световната федерация, тъй като при италианците организацията е на друг принцип – олимпийския комитет финансира тези неща и вече в световната централа имат уверенията на този комитет от Италия, че ще подкрепи световното първенство. Ние пък представихме уверенията на правителството и лично на премиера", каза Данчо Лазаров на срещата с медиите.

На 28 декември у нас ще пристигнат представители на италианската федерация по волейбол, с които ще се обсъждат различни въпроси свързани с телевизионните и търговските права, както и други теми касаещи организацията на шампионата.

Много е вероятно за първи път регламентът на световното през 2018 да бъде променен и в него да участват не 12, а 24 страни.

"Радвам се като треньор, че ще играем на световно пред родна публика. Това е много рядко. Благодаря на държавата и на министерството на спорта. Без тази подкрепа не може да се вземе домакинство на такъв форум. Световното първенство е на по-високо ниво и от Олимпийските игри", заяви пък селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.


Всички новини от категория Коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички