Капитанът на Франция: Публика като тази не съм виждал никъде

Капитанът на Франция: Публика като тази не съм виждал никъде | StandartNews.com

Капитанът на Франция Бенджамин Тинюти бе много доволен от класирането на своя тим за финала на Евроволей 2015. „Петлите" падаха с 0:2 в препълнената до краен предел „Арена Армеец", но някак си успяха да оцелеят в третия гейм, който измъкнаха с 26:24 и да спечелят мача с 3:2. В спора за златото шампионите от Световната лига ще играят срещу приятната изненада в турнира Словения. „Лъвовете" на Пламен Константинов ще спорят за бронзовите медали на шампионата с Италия. И двете срещи са в неделя. Първо от 17:30 часа е малкият финал за 3-о място, а в 20:45 часа трябва да зaпочне и финалния сблъсък Франция – Словения, който ще определи новия шампион на Европа.

„Бяхме поставени под страхотно напрежение в първите два гейма. Всички играчи от българския отбор играха добре, но мисля, че напрежението дойде най-вече от тази публика. След това просто се опитахме да играем по-добре. И в един момент след третия гейм видяхме по лицата на играчите от България, че сякаш започват да си мислят, че могат да изпуснат мача и да загубят. И опитахме да използваме това. Продължихме да натискаме и накрая постигнахме страхотна победа. Да падаш с 0:2 и да спечелиш в тази зала в София пред 13 000 зрители, това е нещо невероятно", заяви за сайта на БФВолейбол volleyball.bg капитанът на Франция Бенджамин Тинюти.

На въпроса виждал ли е някога атмосфера като тази в „Арена Армеец" играчът на „петлите" отговори така: „Наистина ли? Мисля, че не. Виждал съм атмосфера като тази, но не и напрежение като това, което изпитах днес. В Полша на Световното първенство миналата година публиката бе страхотна, но тази вечер бе съвсем различно. Тук се усещаше, че хората по трибуните са леко агресивни. И определено е много трудно за нас играчите да играем в такава обстановка. Но беше хубаво. Най-вероятно, защото спечелихме."

„Словения до момента изигра страхотен турнир. Играхме контролна среща с тях преди европейското и загубихме. Така че още преди шампионата знам, че Словения е добър отбор. Имат страхотни играчи, които играят в много силни чуждестранни отбори. Трябва да се подготвим по много внимателен начин. Да бъдем агресивни и да направим всичко, за да спечелим", завърши Тинюти.

„Обстановката в залата бе откачена. Не успяхме да играем добре в първите два гейма, защото България сервираше много добре. В общи линии играеха много добре във всички елементи. И бе много трудно за нас. След това успяхме да намерим нещо и аз не знам какво, но постепенно подобрихме играта си. Започнахме да сервираме добре, блокадата ни заработи, в защита извадихме няколко топки. Искаме този златен медал и това е основната причина за днешния обрат и тази победа", коментира пък либерото на французите Женя Гребенников.

„Словения е много добър отбор. Разполагат с много силни нападатели като Гаспарини, Чебул. Трябва да играем така, както можем. Да покажем тази игра, която демонстрирахме през целия шампионат до тук", Женя Гребенников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай