Изпуснахме питомното и Сърбия ни размаза

Изпуснахме питомното и Сърбия ни размаза | StandartNews.com

Появи се психологически проблем, призна треньорът на жените Нешич

Тежка загуба допуснаха волейболистките ни в третия кръг от груповата фаза на европейските игри в Баку. Националките паднаха от Сърбия с 0:3 (-25, -12, -18). Нашите изпуснаха питомното в първия гейм, след което съперничките ни размазаха. В злополучната част българките играха много силно и водеха с 21:15 и 24:20. Това обаче се оказа недостатъчно и те не успяха да го спечелят. Сръбкините се бориха докрай и изравниха. Последваха важни разигравания, в които комшийките измъкнаха гейма - 27:25. След това отборът ни рухна. Христина Русева стана най-резултатна с 11 точки, като единствена от българския състав завърши с двуцифрен точков актив.

За "лъвиците" това бе втора загуба в потока, след като на старта отстъпиха на Германия с 2:3. Така те имат само 4 точки, като заемат четвърто място във временното класиране.

"Не затворихме първия гейм и това доведе не до отпускане, а до психологически проблем. Подобно нещо може да се случи в един млад тим, какъвто е и нашият, но не бива да бъде оправдание. Днешната случка ще ни послужи като урок, за да не се повтарят подобни неща. Срещу Хърватия, както и срещу Холандия излизаме за победа. Остават ни още два мача с противници, които са абсолютно на нашето ниво. Съжаляваме, защото в първия гейм показахме, че Сърбия е противник, срещу който може да спечелим", коментира треньорът Драган Нешич. България излиза срещу Хърватия утре в 9,00 ч.

Здравословни проблеми мъчат мъжкият ни волейболен тим, който във вторник записа впечатляваща победа над Италия с 3:1. Успехът беше втори пореден за българите, които заемат второто място в класирането с 5 т., на една зад лидера Русия. Травма получи Жани Желязков, който в нелепа ситуация удари коляното си. "Вече е по-добре. Ако не играе в следващия, то в по-следващия мач ще бъде на линия. Валентин Братоев все още усеща болка в междуребрения мускул. Тодор Алексиев се възстановява", коментира наставникът Николай Желязков. При преглед на специалист в специализирания медицински пункт в селото на спортистите мина и Светослав Гоцев. Той имаше подуване и оток в областта на глезена, но според мнението на лекарите на тима и от щаба на българската делегация, травмата не е сериозна и до ден-два ще отшуми. "Искам да благодаря на медицинския щаб, защото той върши изключителна работа. Играчите се възстановяват по най-добрия начин и смятам, че за най-важната фаза ще бъдем добре и ще успеем да покажем възможностите си", каза още Желязков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай