Италия ни се смее заради волейболния жребий

Италия ни се смее заради волейболния жребий | StandartNews.com

Критиките към жребия за за Евроволей 2015, който се проведе снощи в Народния театър "Иван Вазов", се пренесоха чак в Италия. Церемонията предложи няколко гафа. Не ги отмина зам. главният редактор на "Гадзета дело спорт" Сандро Филипини, съпруг на бившата ни волейболистка Цветана Божурина.

Италианецът определи случилото се като фарс. "Брилянтен подвиг на Българската федерация по волейбол. Намериха място дори в прекрасния Народен театър в София, за да види цяла Европа колко са неграмотни", написа във Фейсбук Филипини, който е стар враг на шефа на федерацията инж. Данчо Лазаров и пръв приятел с Радостин Стойчев.

По време на церемонията няколко гафа предизвикаха смях в залата. Дълго време над сцената стоеше голям надпис с две грешки - "2015 European volleyball championships man", като беше написано "man" вместо "men", както и "championships" в множествено число.

"Дали е бил агент Тони (вицепрезидентът на БФВолейбол Любомир Ганев) онзи, който е писал плаката над сцената? Сме или не сме съвместни домакини на това смешно европейско първенство. От Апенините до Балканите. Само на една велика организация като ЦЕВ можеше да хрумне нещо подобно. Смешници!", добави Филипини.

Когато думата взе президентът на ЦЕВ Андре Майер, микрофонът му не се включи. Въпреки техническия проблем той беше оставен да говори почти минута, преди да му бъде връчен работещ микрофон. След това започна проблем с превода, който накрая доведе до смях. Водещата, ангажирана с английския език, неколкократно нарече Майер и други официални гости от мъжки пол "miss", вместо "mister".

България и Италия домакинстват заедно на европейското по волейбол, като финалът е в София. Жребият отреди България да бъде в Група "A" заедно с Германия, Чехия и Испания или Холандия. Мачовете ще се играят в "Арена Армеец".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай