Хвърляме Соколов в битката за Рио

Хвърляме Соколов в битката за Рио | StandartNews.com

Диагоналът Цветан Соколов ще помага на националите в борбата за олимпийска квота на квалификацията в Берлин. Това стана ясно, след като селекционерът Пламен Константинов обяви разширения състав за мачовете в немската столица. Цецо и още 21 души ще вземат участие в предварителния лагер в София. Подготовката ще започне на 21 декември, като националите ще тренират в зала "Арена Армеец". След това Гибона ще избере момчетата, които ще влезнат в люта битка за така желаната квота. Нашите трябва да минат през група с Русия, Франция и Финландия, а после и да вземат финалната битка. Само тя дава директна виза, второто място пък гарантира участие в следващата квалификация в Япония.

Константинов реши отново да даде шанс и на Боян Йорданов. Бившият играч на "Левски" бе и в състава за игрите в Баку и европейското у нас, но не взе участие в тях, защото имал проблеми с травма. В групата не попаднаха разпределителят Андрей Жеков, който не може да се възстанови след операцията на крака, и Станислав Петков, който има здравословни проблеми.

Пламен Константинов бе принуден да си избере нов помощник, тъй като досегашният Георги Петров има ангажимент към своя клубен отбор в Саудитска Арабия. Сефтето като треньор на националния отбор ще направи Даниел Пеев, който в момента е и помощник на Сашо Попов в ЦСКА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай