Гибона призна: Отборът е в дупка

Гибона призна: Отборът е в дупка | StandartNews.com

Германия ни удари, волейболистите са аут от световното

Селекционерът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов пое изцяло вината за отпадането на тима от световното първенство в Полша. Гибона подчерта, че тимът е изпаднал в тежка психологическа дупка и не е успял да разкрие потенциала си в надпреварата.

"Лъвовете" останаха без шанс да се класират за финалната шестица на Мондиала, след като претърпяха тежка загуба от Германия в "Сподек Арена" в Катовице с 1:3 (-16, -15, 23, -17) във втората фаза от състезанието. Поражението ги нареди на пето място във временното класиране с 5 т. в групата и нашите вече нямат и теоретични шансове да продължат напред. Предстоят ни още 2 двубоя - срещу Куба и Финландия, които са без значение както за нас, така и за опонентите ни, след което отборът ни си стяга куфарите за България.

Константинов обясни поражението с по-добрия сервис на съперника. Волейболистите ни обаче бяха трагични както на блок, така и в защита. Очакванията бяха, че националите ще се хвърлят с всички сили да вземат победата, но лидери като Цветан Соколов и Тодор Алексиев играха слабо. За статистиката - през първата част нашите нямат нито една блокада и нито една точка от начален удар. "Имахме надежди, че можем да се борим за финалите. Щом загубихме двата директни мача, не заслужаваме да продължим напред. Тежък момент, но трябва да се опитаме да се преборим, ако е възможно", каза Гибона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай