Гибона: Не мога да се самоназначавам

Гибона: Не мога да се самоназначавам | StandartNews.com

Пламен Константинов ще чака и решението на "Губерния"

"Нямам уговорка и не съм разговарял с никого от управата. Не мога да се самоназначавам. Предполагам, че ръководството на федерацията ще направи своя анализ и не знам дали въобще ще ми бъде предложено да поема отново отбора. В крайна сметка възможно е след разочароващото световно първенство шефовете да преосмислят идеите си", заяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Отборът се върна късно в понеделник от шампионата на планетата в Полша, където записа най-слабото си класиране в историята. Гибона заяви, че все още не е получил предложение от федерацията, но дори това да се случи, не е сигурен дали ще приеме. "Искам да помисля малко, защото последните два мача ме разколебаха", сподели той. Освен това още не е ясно дали от клубния му тим "Губерния" ще му разрешат да продължи работата си в България. Уговорката е била до световното с определени опции.

Отчайващото представяне на тима предизвиква нова вълна от недоволство срещу федерацията. За опозицията провалът е удобен момент да поиска за оставки по върховете. "Това не е работа на треньора. Той трябва да си знае мястото. Има някаква йерархия в световен мащаб, която трябва да се спазва. Клубовете избират ръководството на централата", коментира Гибона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай