Гибона: Идва ред на младите

Гибона: Идва ред на младите | StandartNews.com

Националният отбор по волейбол се завърна в България. Днес момчетата на селекционера Пламен Константинов кацнаха в София часове след като не успяха да се преборят с конкуренцията в Берлин за олимпийска квота.

"Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи. След мача с Финландия и аз и момчетата имахме надежда, че можем да постигнем нещо повече. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво. След като приключи Олимпийският цикъл, ще има подмладяване на отбора и ще се разчита на други хора. Играчите, които бяха в Берлин, се опитаха с каквото могат да помогнат на отбора. Не можем да виним някого, че има по-ограничени възможности", заяви Константинов на летището. "

Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач срещу Русия. Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. Относно мача със Франция, аз не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили вече поставената цел. Руснаците определено не са в перфектно състояние, но очевидно и ние не бяхме на нивото, на което бяхме на Европейското първенство", каза още Гибона. Той разкритикува и регламента за класиране на Олимпиада. "Не може само пет отбора от Европа да получават квота. В Берлин играха много отбори, които заслужават да отидат в Рио, но не могат заради правилника. В това число и България. За сметка на нас отиват други отбори, които са далеч от класата ни", сопна се Константинов, който даде прогноза, че Франция ще триумфира на олимпийската квалификация в Германия.

Стойчев: Само аматьори говорят за подмладяване

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев бе лаконичен по въпроса за националния ни отбор и Олимпиадата в Рио. "Не ми се иска да отварям темата. Не искам да използвам представянето на националния отбор, за да си правя реклама. Искам да се знае обаче, че бяхме в много тежка група. И други силни отбори отпадат, не само България. Мисля че имахме шанс. Можехме да го използваме пълноценно, но причините за отпадането не искам да ги анализирам", заяви треньорът на италианския "Тренто". Бившият национален селекционер заяви, че е напълно аматьорско да се говори и за подмладяване на българския отбор. "Когато чуете, че един треньор или специалист ви говори за подмладяване, значи не си разбира от работата. Треньорът трябва да дава спортни аргументи на състезателите как да си свършват работата. Много е лесно да се каже, че ще се подмладява. Не може националният отбор да се подмладява. Не смятам, че решението е да се зачеркват състезатели с качества, важно е да бъдат включвани и млади играчи, но генерално подмладяване е аматьорско", каза Стойчев пред "Нова".

Нашите с усмивки като след титла

при кацането си на родна земя. Националният отбор по волейбол слезе от самолета с много добро настроение. С шеги и закачки спортистите се прибраха по домовете си. На летището те бяха заобиколени и от група фенове. Като малчугани искаха автографи от националите ни. Хубави момичета не пропуснаха възможността да се снимат с момчетата на Пламен Константинов. Първото, което някои от играчите направиха, бе да звъннат на семействата си, че са пристигнали живи и здрави. Председателката на българския олимпийски комитет Стефка Костадинова също слезе от самолета с волейболистите ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай