Бивш треньор на Русия ще води националките по волейбол

Бивш треньор на Русия ще води националките по волейбол | StandartNews.com

София. Бившият селекционер на руския женски национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин е новият селекционер на женския ни тим.

Спецът изведе Сборная до световната титла през 2010 г., а в края на 2011-а напусна поста си след шестото място на европейското първенство. Федерацията по волейбол уважи желанието на Марчело Абонданца да прекрати договора му като селекционер на женския национален отбор, напомня бТВ.

Ето и съобщението на Българската федерация по волейбол:

„След проведени в последните дни разговори между БФВ и старши треньора на националния отбор по волейбол-жени Марчело Абонданца бе постигната договореност за прекратяване по взаимно съгласие на съществуващия договор между г-н Абонданца и БФВ."

Под ръководството на Марчело Абонданца през януари тимът ни за първи път от 12 години се класира за Световно първенство, което ще бъде в неговата родина - Италия, а миналата година се представи отлично при дебюта си в Гран При.

Вицепрезидентът на централа Петър Кънев, обяви че централа е била против желанието на Абонданца да има само италианци в щаба на националния отбор.

През 2014 година волейболните ни националки ще участват в Европейска лига, Световно първенство и Гран При.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай