България взе гейм на Русия, но все пак загуби

България взе гейм на Русия, но все пак загуби  | StandartNews.com

Женският ни национален отбор по волейбол стартира със загуба от актуалните световни шампионки участието си във втората фаза на Световното първенство в Италия. Въпреки поражението с 1:3 (3:25, 15:25, 28:26, 19:25) с) гейма Лъвиците показаха огромно желание за победа и при почти загубен трети гейм (18:24), което означаваше и загуба с 0:3 гейма, българските волейболистки направиха на пръв поглед невъзможното и спечелиха частта при 28:26 в своя полза, информират от БФ Волейбол.

Владимир Кузюткин, старши треньор на България: „Никога не трябва да забравяме срещу кого играем- Русия е един от големите кандидати за крайната победа. Грешките, които допуснахме в първите два гейма са нормални, но за съжаление изгубихме поглед върху нещата в четвъртия гейм и те веднага ни наказаха".

Страшимира Филипова, капитан на България: „Русия ни затрудни със сложен сервис. Отговорихме им с кураж в третия сет и опитахме да използваме същата стратегия в четвъртия, но Русия предприе правилните мерки и заслужено победи".

Юри Маричев, старши треньор на Русия: „Третият гейм беше критичен – никога досега не сме губили седем последователни точки в Световно първенство, и това е нещо, върху което трябва да се замислим. Както и да е, волейболистките ми са в отлична форма и трябва да останем концентрирани за следващите мачове".

Екатерина Косаниенко, капитан на Русия: „Наистина съм много щастлива заради нашето представяне днес, въпреки че изпаднахме в тази черна дупка в третия гейм. Начинът, по който реагирахме в четвъртия обаче ни позволява да гледаме към бъдещето с оптимизъм".

България излиза довечера от 21,00 часа срещу друг от фаворитите - САЩ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай