България ще домакинства на две Балканиади за подрастващи

България ще домакинства на две Балканиади за подрастващи | StandartNews.com

България ще бъде домакин на две Балканиади при подрастващите през 2016 година. Това стана ясно на провелата се днес в Солун 17-а генерална асамблея на Балканската волейболна асоциация.

В мъжкото направление страната ни ще приеме балканското първенство за кадети до 17 години (юноши, родени 1999 година), а в девическото направление ще организираме турнира за прекадетки до 15 години (момичета, родени 2002/2003 година.)
Националният отбор за прекадетки ще бъде съставен от младите волейболистки, участнички в новия проект на БФВ - Скаут лигата на България. Това е стратегически ход на Българска федерация по волейбол, с оглед на предстоящото домакинството на България на Европейското първенство за момичета до 16 години, което ще се проведе през 2017 година.

На официалната среща в Солун присъстваха президентите на волейболните федерации на домакина Гърция, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Румъния, Турция, Македония, Албания и асоциирания член Косово. Официалната среща бе уважена и лично от новия президент на ЦЕВ (Европейската волейболна конфедерация) Александър Боричич.

Българската делегация бе водена от президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров, вицепрезидента Иван Тодоров и ген. секретар Станислав Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай