Ясни са първите шампиони от веригата "17+"

Ясни са първите шампиони от веригата "17+" | StandartNews.com

София. Завърши новото начинание на Българска федерация тенис (БФТ) веригата „17+". Тя включваше 6 турнира, в които при обща схема играха състезатели бивши и настоящи състезатели по тенис и любители.

Турнирите се проведоха в 5 клуба в София, Пловдив и Бургас. Те посрещнаха отдавнашната мечта на аматьорите да играят срещу „професионалисти". Както и на бившите състезатели да продължат да се състезават в турнири. Игрите се проведоха по нова за нашите първенства схема – до две загуби в 1 сет до 6 гейма, а полуфинал и финал – два от три сета до 4 гейма.

Последният турнир се състоя този уикенд на кортовете на СК „ДЕМА" в „Младост"1А. Спечели го К.Михайлов, който победи на финала Н. Петров с резултат 4:2 4:0. Трети и четвърти се класираха М.Томов и Н.Димитров. Двойките играха във формат „всеки срещу всеки". Шампиони са К.Михайлов и Н.Илиев, а втори са Вл. Моленда и С.Кочнер. Мъжете си разделиха награден фонд от 800 лева. При жените Р.Радева победи на финал Е.Андонова с резултат 4:0, 4:1.

Вече са известни и победителите от общото класиране във веригата от всички турнири. При мъжете първи е Н.Петров с двоен резултат по точки пред втория К.Михайлов.Трети е Д.Шопов. В женската надпревара шампионка на веригата е Е.Андонова, втора – Р.Радева, а трета Б.Павлова. Победителите получиха предметни награди от фирма „Head".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай