Цвети: С Гришо не сме супер близки

Цвети: С Гришо не сме супер близки | StandartNews.com

Пиронкова бие в Мадрид, Димитров влиза в битка с Монфис и Цонга

"С Григор не сме супер близки, но сме в много добри отношения. В интерес на истината не се засичаме често, само в Шлема и най-големите турнири. Програмите ни са доста натоварени, имаме работа и е трудно и да си гледаме мачовете. За тенис не си говорим", сподели пред Tennis24.bg Цветана Пиронкова в Мадрид.

Пловдивчанката започна ударно надпреварата. Нашето момиче записа победа с 6:1, 6:1 над Камила Джорджи. Тя имаше нужда само от 52 минути, за да преодолее италианката. Следващата й съперничка ще е чехкинята Луцие Шафаржова.

"С нея играем по турнири от 14-годишни, познаваме се отлично. Когато бяхме малки, все аз печелих, сега не толкова. Винаги ми е било много трудно срещу нея. Скоро не сме се срещали, но й гледах мачове, във форма е. Обикновено тактиката ми е да я изчиствам на корта, действам на момента. Аз също се чувствам добре и ми се иска в Мадрид да играя супер", каза още най-добрата ни тенисистка, която се мъчи с възпалено сухожилие в коляното.

За испанската столица потегли и Григор Димитров, след като приключи участието си в Истанбул, отстъпвайки с 2:6, 4:6 на Пабло Куевас в двубой от полуфиналите. Българинът е поставен под номер 10 в основната схема и ще започне участието си директно от първи кръг срещу американеца Доналд Йънг. Хасковлията обаче ще се пусне и на двойки заедно с партньора си Юрген Мелцер. На старта ги чака сериозно препятствие в лицето на французите Джо-Вилфрид Цонга и Гаел Монфис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай