Рашийд: Гришо трябва да бъде себе си

Рашийд: Гришо трябва да бъде себе си | StandartNews.com

Неуважителни за Григор са сравненията с Роджър Федерер, сподели треньорът на българина - Роджър Рашийд. От тази седмица хасковлията вече заема рекордната осма позиция в световната ранглиста.

"На корта се виждат приликите между двамата, но Григор трябва да бъде себе си. Всеки трябва да създаде собствена репутация, била тя добра или лоша. В началото сравненията с Роджър звучаха добре, но сега вече са неуважителни спрямо него. Ако постигнеш дори 1/4 от неговите резултати, тогава си имал страхотна кариера", заяви Рашийд.
Спецът е спокоен за работата си с Димитров и усеща заложеното в нея взаимно уважение.

"Най-важното е, че той има желание да се учи и не се страхува да посреща предизвикателствата", сподели треньорът за Гришо.

Гришо и Маша двойка на корта, пишат в САЩ

Григор Димитров и неговото гадже Мария Шарапова ще играят заедно в надпреварата на смесени двойки на Откритото първенство на САЩ, съобщиха американските медии. Макар че информацията изглежда претоплена манджа от разговор на Маша с фенове в Канада. Шестата в света не е играла от 10 години на смесени двойки, ако се изключат няколко демонстративни срещи. С Макс Мирни през 2004 г. тя стигна до 1/4 финалите на Ю Ес Оупън. Сега тя е готова отново да се пробва, въпреки че вече каза в тази връзка, че може би ще изглежда доста смешно до Гришо. Откритото първенство на САЩ стартира на 25 август. Точно в разговора с феновете Шарапова заяви, че няма да играе повече смесени двойки на Големия шлем.

Димитров ще играе срещу Доналд Йънг във втория кръг на турнира в Торонто тази вечер, след 21 часа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай