Пиронкова на крачка от Топ 40, Гришо стабилен на 15-о място

Серина и Надал остават първенци

Пиронкова на крачка от Топ 40, Гришо стабилен на 15-о място | StandartNews.com

Първата ракета на България при дамите Цветана Пиронкова дръпна с още една позиция в световната ранглиста по тенис, която бе обновена официално тази сутрин.

Талантливата пловдивчанка, която през миналата седмица нямаше участия в турнири, остана с 1260 точки в актива си, но въпреки това вече е под номер 41 в класацията на ЖТА.

На челната позиция остава Серина Уилямс (САЩ) с 12 375 точки, на втората позиция стабилно стои триумфиралата на Откритото първенство на Австралия На Ли (Китай) със 7585 точки, а третото място отново е за Агниешка Радванска (Полша) с 5980 точки.

Гордостта на България при мъжете Григор Димитров запази рекордната в кариерата си 15-а позиция в световната ранглиста на АТП.

Нашето момче, което през миналата седмица помогна на България да остане във втора група на зона Европа/Африка в отборния турнир за купа "Дейвис", е с 2130 точки в актива си.

Втората ракета Димитър Кутровски е на 346-о място със 126 точки.

Номер 1 в класацията продължава да бъде Рафаел Надал (Испания) с 13730 точки, следван от Новак Джокович (Сърбия) с 11680 точки и триумфиралия на Откритото първенство на Австралия Станислас Вавринка (Швейцария) с 5760 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай