Маги Малеева: Зарадвах се, че Гришо смени треньора

Маги Малеева: Зарадвах се, че Гришо смени треньора  | StandartNews.com

Легендата на българския тенис Магдалена Малеева призна, че е доволна, след като Григор Димитров, след отпадането си на Уимбълдън, реши да смени треньора. Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис се раздели с Роджър Рашийд и според най-малката сестра Малеева, това е било правилен ход.

"Решението на Григор Димитров да смени треньора беше очаквано, зарадвах се, когато видях новината", заяви в специално интервю за Нова Телевизия Маги Малеева.

"Беше време да направи нещо ново. Сега на всички ни ще е много интересно да видим кой ще е следващият наставник. Добрите треньори в тениса не са много, ще му е трудно да намери подходящия. Но със сигурност постъпката му сега е правилна. Годината на Григор не е добра до момента, мен това никак не ме изненадва. Аз знам колко невероятно трудно е да си на това ниво, а и да не забравяме, че той е един от най-добрите в света и това, което направи миналата година е невероятно. Ако успява да прави това всяка година, ще е още по-велико. На това ниво трябва да си изключително силен психически", коментира тя.

"На всичката критика към него бих отговорила така - той е в Топ 10, Топ 20 на света, така че колко слабости да има? Надявам се да успее да се фокусира и да си намери много добър човек да го вдъхновява, за да разкрие потенциала си. Все пак е минала само половината година, има още доста време. Надявам се да е здрав и да се развиват добре нещата. Треньорът не е най-важното нещо на света, но за него е много важно да си намери човек. Аз съм била в тази ситуация и знам, че не е лесно да се открие", каза още Маги Малеева в интервюто си.

Тя коментира и представянето на Цвети Пиронкова и Сесил Каратанчева: "Нямам никакво наблюдение върху играта на Сесил Каратанчева, даже не знаех, че пак играе за България. Тя е толкова талантлива, че трябва да е в първите 100. Пиронкова имаше добри игри тази година, има ужасно много турнири. Тя поддържа едно ниво, което е доста добро и това е за поздравление", завърши Малеева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай