Head и БФТ с нов съвместен проект

Head и БФТ с нов съвместен проект | StandartNews.com

София. Президентът на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и представителят на Head за България Елисавет Ъков обявиха нов съвместен проект на пресконференция днес. Компанията, която е официален партньор на БФТ, ще осигури участие на осем млади таланти от 8 до 12 години във финалите във Франция през май на нова голяма международна верига.

„Отново някои от най-добрите млади тенисисти ще могат да получат помощ от Head. Надявам се сътрудничеството ни да бъде ползотворно и да продължи още дълго време", заяви Стефан Цветков. За 18-а година Head ще подпомага и млади български тенисисти по програмата HEAD Team.

"Благодаря на БФТ за отличното ни сътрудничество през годините. Отново ще подпомогнем наши таланти. По решение на компанията в световен мащаб, броят на децата за България беше намален на 15. Но успяхме да се преборим квотата да се увеличи до 17, което се наложи от факта, че децата, които заслужават договор, са повече от отпуснатите квоти. Имаме вече зелена улица от Head International за 17 договора. Програмата стартира у нас през 1996 година и първото дете, което попадна в нея е Цвети Пиронкова. В различни периоди в "отбора" на Head бяха и имена като Григор Димитров, Ивайло Трайков, Радослав Лукаев, Виктория Томова и др.", разказа Елисавет Ъков. В списъка на Head за 2014-а влизат Александра Златарова, Велизара Филева, Ана Ставрева, Изабел Николаева, Михаела Гаджева, Алина Караджова, Сара Маздрашка, Юлия Стаматова, Симеон Терзиев, Николай Неделчев, Никола Колячев, Влади Караджов, Симеон Костов, Мартин Станчев, Динко Динев, Тони Нейков и Петър Андреев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай