Гришо под ключ във фитнеса

Гришо под ключ във фитнеса | StandartNews.com

Българинът стартира с победа на двойки в Бризбейн

Треньорът смята, че ми трябва повече време във фитнеса, още скорост, обяви Григор Димитров, който днес сутринта играе първия си мач на сингъл срещу Жереми Шарди от турнира в Бризбейн, Австралия. "Много съм доволен от свършеното и от начина, по който тялото ми понесе подготвителния период. Подготовката ми беше доста интензивна - да кажем, от пет до осем седмици - доста работа, много часове във фитнес залата, но да не забравяме, че всичко опира до представянето на корта. Вълнувам се преди старта на сезона", продължи Гришо. "Тук, в Бризбейн" беше първият ми финал - ако не бъркам, преди три, не - преди две години. Градът е прекрасен, много свеж. Това е един чудесен турнир за началото на годината. Има достатъчно кортове за тренировка, времето е прекрасно и за мен винаги е удоволствие да идвам тук", каза още българинът.
Вчера Димитров и 18-годишният Танаси Кокинакис спечелиха с 6-3, 3-6, 10-8 срещу Лукаш Кубот и Жереми Шарди при двойките.

---

Цветана Пинокова се завръща в отбора за "Фед Къп" за мачовете от първа група на Евро-Африканската зона. Турнирът ще се проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща (Унгария). Пиронкова е втората най-високо класирана тенисистка в турнира, като само Елина Свитолина (Укр) е по-напред в подреждането на WTA. През миналата година Цвети пропусна срещите за "Фед Къп" поради травма. Капитанът на тима ни Дора Рангелова включи в състава още Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай