Гришо излиза в 16 ч. за първа титла на трева

Гришо излиза в 16 ч. за първа титла на трева | StandartNews.com

Лондон. Исторически финал ще играе днес от 16 ч (бъл.вр) асът на българския тенис Григор Димитров. Той ще се изправи срещу Фелисиано Лопес (Исп) в опит да спечели първа титла на трева от АТР. Финалът на Куинс (809 600 евро). Мачът ще бъде предаван пряко по Евроспорт 2.

"Винаги съм искал да бъда на финал в Куинс", заяви Гришо след успеха си на полуфинала срещу №1 в схемата Станислас Вавринка (Швейц). - "Не знам защо, но изпитвам много силна привързаност към този турнир. Поради някаква причина, това за мен винаги е бил един от най-големите турнири. Няма нищо по-добро от това да си на финал и съм сигурен, че ще изляза на корта и ще дам всичко от себе си". Лопес пък бе категоричен вчера, че Григор е един от младите и многообещаващи тенисисти, а вече е и един от най-добрите. Досега двамата имат само един двубой помежду си. Той е от 2010 г и отново в Куинс (на снимката). Тогава обаче испанецът спечели с 6:2, 6:4. Тази година Григор е под №4 в схемата, а Лопес е №10.

Фелисиано е вторият по успеваемост испанец на трева след Рафа Надал. Победителят в Куинс ще си тръгне с купа и чек за 90 100 евро, а също така и 250 т за световната ранглистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай