Държавно първенство за ветерани с нов рекорд

Държавно първенство за ветерани с нов рекорд | StandartNews.com

София. Рекордните над 104 състезатели взеха участие в Държавното първенство по тенис за ветерани в СК "ДЕМА", което бе и част AT Tennis Adventures – турнир индивидуално от календара от КАИ Националната тенис лига.

Големият брой участници (над 80), и особено в групата 60+ (18 човека) доказа, че подновяването на традицията за провеждането на първенството, която бе инициирана от Българската мастърс федерация през 2013 год., е оправдана, а ветераните тенисисти имат на какво да научат своите по-млади последователи. Държавните шампиони във всичките 5 категории се награждават от БФТ с таксата за участие в Европейското първенство по тенис за ветерани, на което България отново ще е домакин от 7 до 13 юли в БНТЦ и СК "Дема". Повечето финални срещи бяха изключително оспорвани. При жените 35+ купата спечели Елена Андонова, която победи Надежда Симова с резултат 2:4, 4:1 и 10:3. При мъжете в категорията 35+ шампион стана Слави Делчев, който надделя над Любомир Маринов с резултат 6:0 на 6:2. В групата 45+ Стоян Иванчев се наложи с 4:2 4:1 над Явор Йосифов, При 55+ И. Запрянов победи Христо Ангелов с 42 и 54. Драмата беше най- голяма при истинските ветерани в категорията 60+, където на финала Тодор Попов поведе след тай-брек в първия сет срещу Иван Стоянов, и 3:1 във втория. Стоянов изравни до 3 равни и 40 равни. Тогава, в опит да достигне къса топка Попов се подхлъзна, падна и се контузи, което наложи прекратяване на срещата поради лекарска забрана.

Шампионите на AT Tennis Adventures са Никола Василев (18-35), Пламен Божков (35+, II дивизия) при мъжете и Радостина Стефанова при жените. Футболният съдия от професионалната футболна лига Таско Тасков бе сред участниците в турнира и достигна до своя първи полуфинал в лигата, където беше спрян от бъдещия шампион на турнира – Никола Василев. Победителите и финалистите в AT Tennis Adventures получиха купи и предметни награди. Наградите връчиха Илиян Терзиев, собственик на AT Engineering 2000 и Катя Брезина, председател на СК „Дема". Следващият турнир от КАИ НТЛ е на 7 и 8 юни в Плевен, формат индивидуално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай