За 30 сребърника повече

Партиите, довели България до най-голямото в историята принудително прогонване на собственото население, не изпитват чувство за вина

За 30 сребърника повече | StandartNews.com

Над страната ни се сипят като в конкурс за небивалици всякакви обещания – и нереалистични, и метафорични, а някои дори лишени от здрав разум. Елена Йончева обяви, че Бойко Борисов щял да извади България от ЕС. Но от цялата предизборна какофония личи ясно едно: партиите, довели България до най-голямото в историята принудително прогонване на собственото население, не изпитват чувство за вина. Никакво. Те пак обещават без свян и угризения, но всъщност нямат правото да гледат хората в очите. Защото управлявалите са вземали решения в ущърб на държавата и населението й в полза на определени личности, кръгове и групировки. Те доведоха българина да просешка тояга, те прогониха най-умните и интелигентните от Родината ни, за да станем днес най-отчаяната, най-бързо изчезващата, с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост нация, която според ООН в края на века ще е около 4 милиона и от тях българите ще са много малко. Във войните за национално обединение България дава 152 000 жертви, но и дори след края на Първата световна у нас се раждат 100 000 деца - два пъти повече, отколкото днес.

Защо стигнахме до тук?

Защото целият преход бе едно тотално разграбване. Тези, които откраднаха най-много – свързаните с БКП и БСП олигархични кръгове, сега говорят за възмездие и справедливост / чрез президента Радев и Корнелия/. Тези, които излъгаха най-много надежди – СДС, и които вече са на бунището на историята, искат да им се даде нов шанс.
„Ще продължават да крадат милиони от парите на народа, а на него да подхвърлят трохи”- заяви в неделя Корнелия Нинова и обяви, че „справедливост може и да има”. Ако справедливостта възтържествува, самата Корнелия май трябва да влезе в затвора. Червените приватизатори даже и трохи не оставиха на народа.
Българската политическа класа е толкова абсурдна, че прилича на шпионски филм, в който не знаеш кой кой е. Някогашният шеф на СДС д-р Петър Берон излезе доносник на ДС. Представената от Костов тъмносиня активистка на СДС Нинова се оказа тъмночервена социалистка, днес лидер на левицата. Лидерът на ВМРО Каракачанов излезе потомствен червен номенклатурчик, агент на ДС, а после депутат от ОДС. Сидеров дълго настояваше, че абревиатурата НФСБ означава „национален фронт за спасение на Бойко”, но после стана приятел и с Бойко, и със Симеонов. От всички ъгли на политиката ни се подават хора с гузна съвест или направо без съвест, но обединени от едно неистовото желание да се облагодетелстват за сметка на държавата. Типичен пример за това е Корнелия Нинова.

Коя всъщност е тя ?

Спуснатата е по настояване на премиера Иван Костов на ръководни длъжности, както свидетелства бившият министър на икономиката Петър Жотев. До днес тя не е казала и една дума срещу Костов и няма за какво, очевидно му е безкрайно благодарна. Съвсем млада Корнелия е издигната на поста директор на „Техноимпекс”, където прави РМД и го приватизира на принципа „преговори с потенциален купувач”. На 13 януари 1999 г. Корнелия придобива два етажа в сградата на бившия „Кореком” на ул. „Калоян” 8 - в идеалния център на столицата. Другарката Нинова сложила ръка върху площ от 1915 кв. м. за сумата от 70 000 хиляди долара.  Цената е смешно ниска, тогава толкова струваха два двустайни апартамента. Схемата е прозрачна и очевидна. Тя дава 70 000 долара, а останалите 630 000 долара, които трябвало да заплати в следващите 9 години, тя плаща в компенсаторни записи. По-късно в едно интервю тя отрече с типичен северозападен акцент: „Откъде ше взема тея пари?” , дори и днес мълчи като комунист на разпит дали е дала 70 000 долара. Оказа се, че тя е подписвала договори още преди да е вписана като директор в търговския регистър, което  ги прави невалидни. Вече забогатяла, през същата 1999 г. си купува ателие 125 кв.м. и гараж 25 кв.м. Нейното РМД обаче не прави обещаните 300 000 долара инвестиции.  Агенцията за следприватизационен контрол осъжда РМД „Техноимпекс 98” да  плати дължими 50 000 долара и 20 000 лихва долара през 2005 г. Тогава Нинова вече е зам.-министър на икономиката, но е уволнена от премиера Станишев -причина за нейната омраза към него. Бушонът Корнелия гръмна след като стана ясно, че в софийската „Топлофикация” е източвана и е замесен министър Р. Овч.   Днес същата е радетел за справедливост.  И ние също искаме справедливост.

В синьо-червената мъгла изчезнаха и спестяванията на българите

и още стотици милиарди, откраднати чрез банковите фалити, там потънаха БТК, Кремиковци, БГА „Балкан”,  Нефтохим,  ДЗУ, „Плама Плевен”, „Химко Враца” и още хиляди заводи и предприятия, бяха харизани дори златните залежи на държавата. Корнелия Нинова е както свидетел, така и пряк участник в тази престъпна приватизация.  Червеният октопод изсмука всичко, каквото му хареса – хотели, курорти, плажни ивици, минерални извори. И след него остана една опустошена страна.   Червената олигархия
лиши България от бъдеще.
Ние не случихме на държавници. Управлявали са ни 30 години хора без морал, за които единственото важно и е било да откраднат нещо. Резултатите са красноречиви. Нашите възрожденци са били идеалисти. И богати, но и бедни българи безкористно са дарили след Освобождението на младата България университети, училища, болници, сиропиталища и културно-просветни центрове, за да построят от нищото за 20 години само една модерна страна.  Но те са вярвали в България, били са родолюбци. Те не са искали да вземат нещо, а да оставят след себе си нещо за идните поколения.  Това е разликата в мисленото на онези велики българи и днешните политици, които сякаш наистина нямат Родина, нито чувството за съпринадлежност към нацията ни.
Единственото, което може днес да ни обедини, е родолюбието. Само то може да ни възроди, само тази чиста, неискаща нищо любов към България, може да ни гарантира някакво бъдеще като народ. Общите европейски ценности, каквито всъщност няма, са една смъртно-опасна идеология за всеки един европейски народ, в това число и българския.  Традициите, самоуважението и националното достойнство са нещо свято за всички европейски нации. Уви, само ние трябваше да се откажем от всичко българско, за да ни признаят за европейци.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай