"Капитал" с две фалшиви новини за "Стандарт"

Ние не сваляме и не вдигаме министри, защото нямаме нито политически, нито бизнес кръг, не получаваме дотации, сами си осигуряване приходите

"Капитал" с две фалшиви новини за "Стандарт" | StandartNews.com

Две фалшиви новини за „Стандарт” пусна „Капитал” в последното си издание. В опита си да внушат, че бизнесменът Кирил Домусчиев овладява медийната група на „Нова” в услуга на ГЕРБ, умните и красивите  дадоха воля на фантазията си и тиражираха две откровени неистини:

  1. „Стандарт” е в дълбока кома.
  2. Кирил Домусчиев е дългогодишен спонсор на „Стандарт” и едва ли не „Стандарт” изпаднал в комата, защото Домусчиев вече не бил такъв.

Колеги, казват, че освен умни и красиви, сте и честни. Затова не бързайте с медицинските диагнози за конкурентите ви. Ние с лекота  може да ви отвърнем  с подобни. Ако  в. „Стандарт” е в кома, то „Капитал” и „Дневник” от години трябва да са в реанимацията, щом издателят им първи се отказа да финансира вестник на хартия. Твърде скъпо е дори за него. Ние обаче не сме си тръгвали от  вестникарския  пазар. Петъчният ни брой се радва на добри продажби и верни читатели.  А в онлайн пространството „Стандарт” постави за последните близо 4 месеца абсолютен рекорд. Посещенията ни се увеличаха 6 пъти. И тъй като не може да се отрече, че журналистите в „Капитал”  са изключително грамотни, сигурни сме, че правят разликата между ръстове в аритметична и геометрична прогресия.  И вярваме, че унизителните думи, които се изричат за „Стандарт”, са просто еманация на емоционалното състояние, в което е изпаднала цялата ни гилдия.

Кирил Домусчиев  не е бил в „Стандарт”   нито спонсор, нито благодетел, още по-малко акционер. И вие знаете добре това, и то от първа ръка. Защото преди години Домусчиев даде кредит не на „Стандарт”, а на Тодор Батков. А уважаемият адвокат му го върна до стотинка още преди да подари на колектива  акциите на вестника и да се оттегли от медията.

Фирми на Кирил Домусчиев са сред стотиците български и чужди компании, които в 27- годишната история на „Стандарт” са рекламирали при нас. Но неговите дружества  далеч не са сред  най-големите ни  рекламодатели.  И още нещо - парите  са давани не заради симпатия, а заради съвместни  проекти. Тези, с които и ние, журналистите в „Стандарт” и Домусчиев, заедно със стотиците си  колеги в  КРИБ, много се гордеем. Защото кампанията „ДА! На българската икономика”  постигна забележителни резултати, само малка част от които са, че направи  възможен вносът на работници, поощри промяната в законодателството в професионалното образование и допринесе съществено за развитие  на  индустриалните зони.

Затова и ще продължим да подкрепяме Домусчиев. Независимо дали това ви харесва или не. И ще ви назовем конкретна причина -   той успя да върне в КРИБ самочувствието на българския бизнес и го направи без да дели   инвеститорите на родни и чужди.  Общата ни кампания  е за всеки един от тях. Най-важното в нея обаче е фактът, че форумите ни са безвъзмездни. На дискусиите си не събираме по 700 лв. такса от бизнесмените, за да видят премиера Борисов на живо. В изданията си не сваляме и не вдигаме министри,  защото нямаме нито политически, нито бизнес кръг.   Не молим за пропуски посолствата, но и  не чакаме призовки от съда и прокуратурата.  Не получаваме дотации, а си осигуряваме сами приходите.

С една дума - ние не  гледаме в чуждите къщи. Но си браним със зъби и нокти нашата. И мина времето, когато ни брояха за безгласна буква. Затова спрете за да ни заливате с  кофи с фалшиви новини. И не забравяйте поговорката:  Който гроб копае другиму ...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай