Има ли сценарий за дестабилизация на държавата?

Темата коментират политологът Румяна Коларова и социолозите Първан Симеонов и Димитър Ганев

Има ли сценарий за дестабилизация на държавата? | StandartNews.com

Този път Бойко Борисов е решен да стиска зъби докрай и да изкара пълен мандат. Не му се ходи на предсрочни избори, защото служебният кабинет ще го прави Радев”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” социологът Първан Симеонов в коментар по темата с протестите, залели страната в последните няколко дни.

Според политолога Румяна Коларова пък демонстрациите са „в процес на развитие, профилът им все още е ясен, а основните политически актьори стоят настрана от тях”.

Доверието към ГЕРБ ерозира, но по никакъв начин не се срива. Основната опозиционна партия в лицето на БСП не е разпозната като алтернатива. На терена още няма и нов играч”, коментира социологът Димитър Ганев.

Според него „ремонт” на кабинета „Борисов” 3 няма да тушира общественото напрежение. Политически тласък обаче можел да даде евентуален нов състав на правителството, дори то пак да бъде водено от Бойко Борисов.

Ганев изрази мнение, че премиерът няма да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, за което от седмици настояват майките на деца с увреждания.

Според събеседниците по темата в най-скоро време ще се организират и контрапротести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай