Понеделник,

Няма опасен алкохол в заведенията по морето

От: Стандарт -
A
A
A

Проверките на Комисията за защита на потребителите на алкохола в заведения по морето не са установили наличието на опасен алкохол, заяви Димитър Маргаритов в студиото на bТВ.

„Най-често проблемите са свързани с разреждане на алкохола с цел извличане на нерегламентирани печалби в по-голям размер”, посочи Маргаритов. Това обаче става ясно при лабораторно изпитване, при което се установява по-нисък алкохолен градус в съдържанието на разпечатаната бутилка спрямо това в неразпечатаната. „Подобни опити за нарушения се правят, но далеч не от всички”, подчерта председателят на КЗП.

Председателят на КЗП коментира още, че освен отговорния подход към здравето на хората с покриването на въведените от закона минимални изисквания, важно е и това да не бъдат заблуждавани клиентите, че пият определени напитки, а те да са с по-ниско качество.

През миналия летен сезон КЗП е взела над 30 проби, предимно от туристически обекти по Черноморието. Лабораторните изпитвания са установили нарушения в осем случая. „В половината от тях ставаше въпрос просто за разреждане на алкохола. В другите четири случая ставаше дума за този друг тип нарушения, за които споменахме – че самите напитки не изпълняват изискванията на закона за такива, каквито те се предлагат и потребителите са въведени в заблуждение”, конкретизира Маргаритов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички