Бляскаво парти за първия в Източна Европа Маритим хотел

Парадайс Блу в Албена стана част от престижната немска верига

Бляскаво парти за първия в Източна Европа Маритим хотел | StandartNews.com

Първият в Източна Европа хотел, част от веригата Маритим, беше официално открит във вторник вечерта (9 юли 2019 г.). 5-звездният „Парадайс Блу“ във ваканционно селище Албена, който отвори врати през 2017, отговаря на всички стандарти на луксозния немски бранд. Символичната лента прерязаха собственикът на веригата Маритим д-р Моника Гомолла и изпълнителният директор на Албена Красимир Станев.

„Албена е сред любимите места на туристи от България и чужбина“, каза в речта си по случай откриването зам.-министърът на туризма Любен Кънчев. „Вижда се колко много е постигнато в посока екология и опазване на околната среда“ – допълни още той, като изтъкна предимствата на политиката за устойчиво развитие, която Албена води.

Немската верига Маритим отбелязва своята 50-годишнина тази година. Същият юбилей празнува и ваканционно селище Албена. По този повод собственикът на веригата Маритим д-р Моника Гомолла пожела успешна съвместна работа за двете „световни туристически имена“. Тя не скри своето очарование от комплекса и позитивните очаквания за бъдещето на стартиращото партньорство.

Гости на събитието освен д-р Гомолла и Любен Кънчев бяха: изпълнителният директор на Маритим-International Петър Венел и интериорният дизайнер на „Маритим Парадайс Блу“ Кристин Борела. Те не скриха своето възхищение от всичко, което виждат – стилният хотелски комплекс, вкусната и разнообразна храна, позитивната енергия, която екипът на хотела излъчва и не на последно място – съхранената природа в цялото ваканционно селище Албена.

Маритим е немска верига от луксозни хотелски комплекси. Част от нея са общо 44 хотела в Германия, Египет, Китай, Малта, Мавриций, Холандия, Испания, азиатската част на Турция, а официално от тази година и в България. Всички хотели са с категория четири или пет звезди и отговарят на международни стандарти за високо качество. Отзивите за тях в порталите за оценка на туристическия продукт TripAdvisor и HolidayCheck са повече от отлични – хотелите са носители на много отличия за най-популярни и обичани дестинации на хиляди туристи в цял свят. Общо леговата база, управлявана от Маритим, е 15 000 легла.

Хотел „Маритим Парадайс Блу“ в Албена отвори врати през 2017 година. Той е построен на мястото на старите хотели „Доростор“ и „Камелия“, като изцяло в запазен характерният за Албена архитектурен стил на стъпаловидно строителство. Сградата е носител на награда за „Сграда на годината“ в категория “Хотели и ваканционни комплекси” през 2017. Освен интериорните дизайнери от Borella Art design, автори на концепцията “Flying away”, използвана при изграждането на интериорния и екстериорния дизайн на целия комплекс, водеща роля в създаването на качествена архитектурна среда имат арх. Весела Петкова, арх. Светослава Коларова и инж. Йордан Йорданов от „Албена Дизайн“. Балансираните пространства и вложени естествени материали са дело на световноизвестни лидери като Porcelanosa, Italgranit, Kettal, Collnet, Roche Bobois.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай