Цветан Цветанов и Томислав Дончев откриха военен паметник в с. Грозден

Цветан Цветанов и Томислав Дончев откриха военен паметник в с. Грозден | StandartNews.com

Монументът бе реновиран със средства на ПП ГЕРБ

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и водачът на евролистата Томислав Дончев откриха изцяло реновирания военен паметник в сунгурларското село Грозден.

„За реставрирането на този паметник ПП ГЕРБ осигури 800 лв. Това дарение е още една възможност да съхраним историята си и да я предадем на нашите деца. Не може да имаме европейско бъдеще, без да имаме памет за героичното минало на страната ни и нейните герои", заяви Цветан Цветанов, който заедно с водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев понесе цветя и се поклони пред паметта на геройски загиналите. Поднесен бе и венец от ПП ГЕРБ. На тържествената церемония присъстваше Сливенският митрополит Иоаникий, който освети паметника. Церемонията уважиха ветерани от войните, представители на общинския и областните клубове на офицерите, представители на Военен гарнизон-Сливен.

Реновираният паметник в село Грозден е изграден в памет и прослава на загиналите в Балканската война (1912-1913 г.) и Отечествена война (1915-1918 г.). Военният монумент се намира в центъра на с. Грозден, открит е през 1934 г. До съвсем скоро е бил в изключително лошо състояние. Благодарение на средствата, отпуснати от ПП ГЕРБ, паметникът е изцяло реставриран, за да придобие автентичния си вид. След церемонията бе открит и напълно обновеният пенсионерски клуб в селото, като средства за него бяха дарени лично от бургаския депутат Семир Абу Мелих.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай