Целувка след филър в устните - колко време да изчакате?

Защо не трябва да се бърза с милувките след процедурата

Целувка след филър в устните - колко време да изчакате? | StandartNews.com

Процедурите, които подобряват формата на устните, обикновено ги правят още по-привлекателни за целувки. Но това не означава, че е добра идея да се целувате веднага след инжектиране на филъри. Може да ви звучи глупаво, но попитайте дерматолога си кога е препоръчително да целунете партньора.

Защото има няколко причини да откажете целувката веднага след разкрасителната процедура. Първата е повишеният риск от инфекция. „След инжектиране на филъри - без значение зоната, в следващите минимум 24 часа трябва да бъдете много внимателни и да избягвате всичко, което би причинило инфекция или възпаление. Това включва и целуването“, коментира за „Стандарт“ д-р Самер Шокър. Дерматологът пояснява, че е нужно време убожданията от иглата да зараснат, така че бактериите да не могат да проникнат през тях.

Втората причина да изчакате е, за да дадете на филъра достатъчно време да се интегрира напълно с тъканта на устните, тъй като натискът от целуване може потенциално да причини миграция. Това може да доведе до неравности, при които едната част на устните да е по-обемна от другата поради преместване на гела. Филърът може също да премине над лъка на Купидон на горната устна, създавайки визия на „маймунска уста“. В тези случаи може да се наложи дерматологът да разтвори с хиалуронидаза мигриралия гел и да повтори наново процедурата. „Три дни са достатъчно време, стига да се придържате към по-нежна техника на целуване“, категоричен е експертът от Amber beauty club. Може ли партньорът да разбере, че имате нещо в устните? „Някои подутини и неравности могат да останат до две седмици“, отбелязва д-р Шокър.  Възможно е и партньорът ви изобщо да не ги забележи. По-леките филъри, които не добавят много обем, наистина не могат да бъдат усетени. За разлика от по-плътните, които придават невероятен обем и форма, но е възможно да бъдат забелязани.

Но има и корекция на устните, която изисква най-малко време за изчакване на целувки – това е лип флип процедурата с ботокс. При тази популярна интервенция за подобряване формата, се инжектира невротоксин в средната част на горната устна, известна като лъка на Купидон. Създава се впечатление за обем, без реално да е добавен. Ефектът е естествено плътни и красиви устни. Нужни са само 30 минути преди да се целувате. След това можете да правите, каквото поискате. Повърхностната техника на инжектиране на ботокса и малкото количество, използвано по време на лип флип, намаляват до минимум вероятността от всякакви рискове.

Колко време трябва да изчакате при перманентния грим за устни пък зависи до голяма степен от техниката на гримьора. Някои поставят пигмента по-повърхностно, докато други правят татуирането по-дълбоко в устните, причинявайки повече подуване. И в двата случая кожата става много деликатна и чувствителна след това, затова е препоръчително да избягвате целувки в продължение на четири дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай