Курумбашев: Европа ще стане по-социална

Курумбашев: Европа ще стане по-социална | StandartNews.com

Варна. Левицата е тази, която поставя въпроса за социалната справедливост в Европа и дава верния отговор ще може ли по-бедните в нашето общество да имат право на по-добро образование и по-добро здравеопазване. С тези думи се обърна към членове на Младежкото обединение във Варна кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.

По негови думи десетгодишното управление на десницата в Европа и на това на ГЕРБ, е било нечовешко и заяви, че левицата може да смени тази посока, за да стане Европа по-социална. „Все повече хора разбират значението на това, което става в ЕС и Брюксел именно за България. Нека не се чувстват като хора, за които няма значение дали ще отидат на 25 май на изборите или не. Нека го направят и да посочат наистина посоката, която те смятат за правилна с отбелязването на номер 15", призова Курумбашев. Той припомни думите на Мартин Шулц, кандидат на ПЕС за председател на Европейската комисия, че обществото е загубило способността да чувства болката на хората без работа, на младите, които нямат добро образование и дом, които нямат приятели и най-важното – нямат надежда. Пред младите варненски социалисти Курумбашев припомни основните социални ангажимента, които обеща и изпълни правителството на Пламен Орешарски през последните 11 месеца.

„Ние въведохме златното Швейцарско правило, дадохме коледни и великденски добавки към пенсиите, увеличихме майчинските, детските добавки за второ дете, минималната работна заплата, повишихме броя на хората с енергийни помощи, отменихме данъка върху минималната работна заплата и замразихме възрастта за пенсиониране. Свършихме доста работа и за младите хора. Признахме лихвите за разходи и въведохме младежката гаранция", обясни кандидатът за евродепутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай