Курумбашев: Евроизборите имат основно национално значение

Курумбашев: Евроизборите имат основно национално значение | StandartNews.com

Гърмен. „Това, което искам да ви кажа е, че е време разделно и на 25-ти май ще бъдат избрани 17 човека, които ще влязат в Европейския парламент. Тези избори не са за това кой ще бъде в Европейския парламент и кой ще управлява Европа. Тези избори имат основно национално значение. Животът няма да спре на 25 май, а ще продължи. Но въпросът е как ще продължи". Това заяви пред събралите се на Гергьовден активисти и симпатизанти на социалистите в Гърмен кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България Петър Курумбашев.

Той отбеляза, че ако БСП се нуждае от тази победа и ако социалистите победят в предстоящите избори, това ще окаже огромно значение за правителството на Пламен Орешарски и ще даде по- голямо самочувствие и тласък на работата му. Според него изборите имат голямо значение и за отношенията между БСП и ДПС.

В края на своето изказване Петър Курумбашев запита присъстващите дали искат да се върне правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, което според него за 4 години управление „няма никакви кусури". Според него ГЕРБ си отива трайно от властта, но за да се постигне това, БСП трябва да победи на 25-ти май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай