Коя е новата "Мис ТВ чар"

Анна-Мария Конова получи специалното отличие по време на ежегодната церемония „Мъж на годината“

Коя е новата "Мис ТВ чар" | StandartNews.com

Репортерът на Нова Анна-Мария Конова е новата носителка на приза „Мис ТВ чар“. Тя получи специалното отличие по време на ежегодната церемония в конкурса на Дарик радио – „Мъж на годината“.

„Mис ТВ чар“ е награда, която се връчва на утвърдени лица в журналистиката, затова съм благодарна, че тази година журито избра мен. Щастлива съм, че по пътя си срещам хора, които вярват в мен и моите способности, така че благодаря и на екипа, който стои зад мен. Вярвам, че с NOVA ни предстоят още много бъдещи успехи“, коментира отличието си журналистът на Нова.   

Наградата „Мъж на годината“ за 2020 г. получиха Стефан Иванов и синът му Максим, които през изминалата година прекосиха Атлантическия океан за 105 дни със лодка, която са изработили сами. 

Анна-Мария Конова се присъединява към Новините на Нова през пролетта на тази година. Кариерата ѝ започва от първото стъпало – като стажант на bTV, а по-късно е репортер в предаването „Тази сутрин” и новините на bTV. Тя е завършила руска гимназия в София. Продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство в специалност „Международни отношения“, а след това придобива и магистърска степен по „Международни икономически отношения” със специализация „Международни финанси”.

Две поредни години Анна-Мария Конова получава годишна награда журналистика за развитие (2019 и 2020г.) за отразяването на  бежанската криза в Босна и Херцеговина в пограничната зона с Хърватия. Отличие взима и за репортажите си от Африка, които разказват за производителите на какао, никога неопитвали шоколад. Тя е автор на редица материали на социални и здравни теми. Като репортер е отразявала и бежанските проблеми в едни от най-горещите точки и лагери на о. Лесбос и в Малта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай