Какво е на мода в косите? Препоръките на Митко Дамов

Формулата е перфектно подстригване плюс артистична визия, коментира топ стилистът

Какво е на мода в косите? Препоръките на Митко Дамов | StandartNews.com

„Суетата е най-прекрасната страст на човека след любовта. Когато изглеждаме добре, ставаме по-добри към другите“. Думите на легендарната френска писателка и феминистка Жорж Санд стрелят директно в десятката. „Да, суетата мотивира нашата преданост към собствената ни визия. Тя води към промяна във външния вид, чрез който изразяваме себе си. А всяка промяна дава самочувствие и свобода на волята. Но каквото и да си говорим за косите, не бива да забравяме винаги работещата формула: перфектно подстригване с артистична прическа“, категоричен е топ стилистът Митко Дамов. Ето и прическите за пролетта от френската колекция La biosthetique, които той препоръчва. Кодовете в нея са: съблазън, чар, емблематична „грива“, ретро икона. Всяка от тях притежава собствено име.  

„Анна“. Линии и мекота в атрактивен контраст. Закачливите дължини отстрани и на тила разчупват графичната форма и правят късата коса да изглежда по-дълга, отколкото е в действителност. Светлинните рефлекси в топли пикантни нюанси изсветляват подчертания контур и карат лицето да сияе.

„Су Ли“

Изключителен рус нюанс увеличава привлекателността на меко наслоения дълъг „боб“ с леко заоблена изразителен бретон. Със своите топли и студени нюанси луксозният кремав цвят напомня за уединени пясъчни плажове и ванилов сладолед. Меката цветова преливка със светлинни рефлекси създава завладяващ контраст с графично намалената форма.

„Розали“

Мекият подстрижка „на купа“ рамкира лицето по изключително очарователен начин. В завладяващата цветова прогресия сладостта на канела и блестящата мед се комбинират, за да създадат нещо уникално: едновременно горещо и хладно, което придава на органичната прическа и на притежателя й  почти магнетичен израз.

„Рафаела“

Емблематичната лъвска „грива“ от 80-те години на миналия век сега се възражда по един по-модерен начин. Тежките етажи и наситените нюанси на кафявото, които ви карат да мислите за кафе и шоколад, се открояват в изключителен рок стил. Къдриците правят визията игрива и непринудена, а в хладната текстура  е закодиран носталгичнен копнеж по романтика.

Към прическите добавете деликатни флорални нюанси на розово към устните и клепачите си – за да блестят с интензивност. Оранжът пък осигурява привкусът на лято. Възползвайте се максимално от кремообразните прахообразни и копринени текстури, пълни с цвят. И добавете завършващ щрих с лак за нокти в градинско зелено. Това пък са новите бюти трендове, които се оглеждат в серията Instant vanity. Всички тези специални моменти са незабравими като преживяване – на улицата, на сцената, на червения килим. Може да отидем още една крачка напред, като добавим нотка на нарцисизъм – но винаги с достатъчно игривост, за да не прекалим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай