Илияна Йотова: Българите не искат предсрочни избори

Илияна Йотова: Българите не искат предсрочни избори | StandartNews.com

Бургас. Българският народ не желае предсрочни парламентарни избори, това е искане на някои политици, заяви в Бургас кандидатът за евродепутат Илияна Йотова. "Това е политическо искане. Хората искат работа, нормални доходи, добро здравеопазване и обучение - просто нормален живот. Хората искат да дадат шанс на кабинета Орешарски", заяви Йотова.

Тя допълни, че внушенията, че България трябва да стане президентска република са вредни за страната ни.

"Бяхме приятно изненадани от многото хора, които присъстваха на нашите срещи в областта. Те бяха тематични и особено ползотворни бяха тези с академичния съвет на Университет "Проф. д – р Асен Златаров" и Съюза на тракийските бежанци. Дискусиите бяха много европейски и не мога да се съглася с теорията, че хората не се интересуват от евроизборите. Това е лъжа, а българите следят много добре политиките на ЕС", коментира Йотова.

Тя подчерта, че българските социалисти са избрали вярната кампания за евроизборите - не толкова публични дебати, колкото открити срещи с гражданите на България. Това било много по-важно, от колкото всеки един спор между политици. Йотова коментира и темата България да стане президентска република. "Категорично такива теми преди еврозборите са не само нелепи, но и вредни за страната ни. След тежката ситуация, в която изпадна страната ни след управлението на Бойко Борисов, не можем да оставим управлението на цялата държава в ръцете на една единствена политическа сила", допълни Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай