ГЕРБ: 80% от новите работни места са в малки и средни фирми

ГЕРБ: 80% от новите работни места са в малки и средни фирми | StandartNews.com

Благоевград. 80% от новите работни места се създават от малките и средни предприятия и затова трябва да се инвестира в тях. Това коментира кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел при посещение в петричко.

„В следващия мандат на Европейския парламент ГЕРБ и ЕНП ще отстояваме необходимостта от икономически реформи, от подкрепа за малкия и средния бизнес, защото той е гръбнакът на икономиката. Увеличението на доходите чрез увеличение на дълга, който ще плащат децата ни, не е решението", посочи Габриел.

Заедно с Андрей Новаков и Асим Адемовте се срещнаха с работещите в шивашки цех в село Ръждак.

„Европа е гаранция за по-високи доходи и достоен живот. ГЕРБ, като част от най-голямата партия в Европа- Европейската народна партия (ЕНП), с натрупания опит, може да даде по-голяма перспектива", каза Мария Габриел пред работниците в шивашкото предприятие. Канидатът за евродепутат подчерта и необходимостта от силна подкрепа за младите хора, които в пиринския край са активни участници в организираните от нея ученически конкурси.

„По време на управлението на ГЕРБ страната ни имаше силен глас в Европа, ползваше се с доверието на европейските партньори и средствата по европейските програми достигаха и до най-малките населени места. Сега сме поставени пред угрозата отново да се спрат европейските програми", каза Асим Адемов.

Андрей Новаков призова присъстващите да не остават безучастни, да повярват в младите хора и в Европа.

„През последната година безработицата особено сред младите хора расте, а ни обещаваха повече работни места. Строителството на автомагистрала „Струма" буксува и само ГЕРБ може да бъде гарант, че този важен обект ще стане факт", подчерта Андрей Новаков.

Предизборната обиколка на тримата кандидати за евродепутати продължи в Гоце Делчев, където се срещнаха с работещите от единственото в България предприятие за производство на ципове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай