Габриел: Реалноста за животновъдите е различна от това, което извоюва ГЕРБ

Габриел: Реалноста за животновъдите е различна от това, което извоюва ГЕРБ   | StandartNews.com

Велико Търново. Реалността, с която сега се сблъскват българските животновъди, е различна от това, което ГЕРБ извоюва за тях. Това заяви кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел при откриването на Третия национален събор на овцевъдите край Петропавловския манастир. Тя припомни, че евродепутатите от ГЕРБ отстояваха в Европейския парламент и Европейския съюз много силна политика в подкрепа на овцевъдите и животновъдите като цяло.

„И на фона на това завоювано от правителството на ГЕРБ увеличено финансиране, на фона на многото повече възможности за финансиране в следващия програмен период, включително извоюваните от нас 13% обвързано с производство субсидиране от националния пакет директни плащания, виждаме, че реалността, с която животновъдите и овцевъдите се сблъскват, е различна. Излъчва се едно много силно послание какво беше направено по време на правителството на ГЕРБ и какво се случва сега", подчерта Мария Габриел.

Според нея, когато нещо е извоювано, то трябва да стигне до хората.

Днес ще изпратим официално писмо на Станишев с покана за дебат с Томислав Дончев, обяви от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Изборите са за Европейски парламент, те ще са там двамата в Брюксел, те ще правят там политика, след като са водачи. Надявам се, в скоро време той да приеме дебат с нашия водач, нашия лидер за Европейски парламент, и днес ще му изпратим официално писмо", подчерта Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай