Дончев да излезе от ролята на експерт

Дончев да излезе от ролята на експерт | StandartNews.com

Хасково. „Томислав Дончев да излезе от ролята на експерт и техничар. Той трябва да разбере, че работата в ЕС на е политика на първо място, а не технически проекти за усвояване на средства", посъветва от Хасково водачът на листата на Коалиция за България за евроизборите Сергей Станишев изказването на опонента си за вота от ГЕРБ Томислав Дончев. Думите на лидерът на БСП и ПЕС са по повод коментара на Дончев , че първо трябва да се дебатира за членството на България в ЕС, а после за лявото и дясното в европарламента.

Станишев заяви още, че има две концепции за ЕС:статуквото се олицетворява от ЕНП, които по време на финансовата криза дадоха рецептата за излизане от нея с орязване на публичните разходи, нулев бюджетен дефицит. „Вече пет години обаче политиката, която беше налагана от Брюксел на замразяване и орязване на всичко социално, и реализирана от Дянков с огромно удоволствие и в България, доведе у нас до 400 000 нови безработни и десетки хиляди фалирали фирми.", посочи Станишев.

Той коментира, че единствената алтернатива на политиката на ЕНП е тази на европейските социалисти, според които само мерките на финансовите рестрикции няма до доведат до излизане от кризата, а напротив-ще задълбочат неравенствата между страните-членки и между богати и бедни. Според прогнозата на президентът на Партията на европейските социалисти това ще отдалечи ЕС от хората.

Именно затова по думите на Станишев предстоящите през май избори за евродепутати ще са „титаничен сблъсък за Европа между СНП и ПЕС".

При посещението си в региона Сергей Станишев направи и първа копка на мащабния пътен ремонт, който започва край харманлийското село Българин. Трасето между Харманли и Тополовград е финансирано с 3.5 млн. лв.

Пътят е част от важната връзка между Хасковска и Ямболска област иедна от целите е да се осигури достъпа към граничния участък на Елхово, обясни изпълнителния директор на НАПИ инж. Стефан Чайков.

Първоначално в отсечката край Българин ще бъдат налети 500 000 лв.

Хасковски регион е водещ в страната по инвестиции в пътна инфраструктура, стана ясно от изявлението на инж. Чайков.

Според разчетите до края на годината в областта ще бъдат вложени 40 млн.лв., в които са включени и средствата за завършването на Автомагистрала „Марица".

Ремонтните работи по лот 2, от Димитровград до Харманли, вървят по план-график, докладва Чайков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай